Πρεμιέρα με ενστάσεις στη συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου – Πρόεδρος η Μαρία Μουλιανιτάκη – FANTOMAS.GR

2021/08/02 at 6:29 ΜΜ 02/08/2021 NewsRoom

Υπόθεση Νίκου Παππά: Πρεμιέρα με ενστάσεις στη συγκρότηση του δικαστικού συμβουλίου – Πρόεδρος η Μαρία Μουλιανιτάκη

Με ενστάσεις από δύο μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, που κληρώθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής, για να αποφανθούν για την υπόθεση του Νίκου Παππά έγινε η πρώτη συνεδρίαση.

Το Δικαστικό Συμβούλιο συνήλθε και Πρόεδρος αναδείχθηκε η  Μαρία Μουλιανιτάκη, ωστόσο κατατέθηκαν και ενστάσεις από δύο μέλη του που θα εξεταστούν εντός της εβδομάδος.

Νίκος Παππάς: Αρχή με ενστάσεις στη συγκρότηση δικαστικού συμβουλίου

Οι ενστάσεις αφορούν το γεγονός πως τα συγκεκριμένα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου έχουν κληρωθεί και στην υπόθεση της Novartis. Ειδικότερα, η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου που κληρώθηκε αναπληρωματικό μέλος από την πλευρά του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Νίκου Παππά, έχει ήδη κληρωθεί τακτικό μέλος στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της Novartis.

Επίσης, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έχει κληρωθεί αναπληρωματικό  μέλος (Εισαγγελέας) τόσο στην υπόθεση της Novartis, όσο και στην υπόθεση του Νίκου Παππά.

Νίκος Παππάς: Αρχή με ενστάσεις στη συγκρότηση δικαστικού συμβουλίου

Μόλις απαντηθούν οι ενστάσεις, θα συγκροτηθεί στην συνέχεια σε σώμα το δικαστικό συμβούλιο για την υπόθεση του Νίκου Παππά και θα οριστεί  Ανακριτής.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, τακτικά μέλη κληρώθηκαν η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η Μαριάνθη Παγουτέλη και η Μαρία Μουλιανιτάκη από τον Άρειο Πάγο και ο Νικόλαος Σκαρβέλης και η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκε η Ελένη Μετσοβίτου με Αναπληρωτή της τον Βασίλειο Πλιώτα, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου και η Άννα Φωτόπουλου-Ιωάννου και από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Μαρία Παπαδημητρίου.

Πηγή