Ο Πειραιάς τιμά τον Μίκη

2021/09/04 at 12:44 ΜΜ 04/09/2021 NewsRoomΔήμος Πειραιά αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη
 
Συγκινητική προβολή 3d mapping στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου
 
Ο Δήμος Πειραιά, απέδωσε φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη, προβάλλοντας στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου τη μορφή του Μεγάλου Έλληνα, που σημάδεψε με το σπουδαίο και πολυποίκιλο έργο του γενιές και γενιές.
Η εικόνα του Μίκη Θεοδωράκη με φόντο το εμβληματικό μνημείο του Πειραιά, καθήλωσε τον κόσμο που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας κλίμα συγκίνησης.
Παράλληλα οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτήρια του Πειραιά κυματίζουν μεσίστιες, τιμώντας τη μνήμη του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, ο οποίος αποτελεί ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για τη χώρα μας, με παγκόσμια απήχηση.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:
«Ο Δήμος Πειραιά και οι Πειραιώτες αποχαιρετούν τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη, με έναν ξεχωριστό τρόπο, προβάλλοντας την εικόνα του στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Η μοναδική αυτή προβολή, η οποία συγκίνησε τους Πειραιώτες και όσους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης μας, είναι ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την τεράστια πολιτιστική, καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική παρακαταθήκη που αφήνει,  η οποία θα συνοδεύει όλες τις επόμενες γενιές. Ο Μίκης Θεοδωράκης, η κορυφαία αυτή προσωπικότητα με τη μεγάλη εθνική προσφορά, αποτελεί σύμβολο Ελευθερίας, έκανε γνωστή τη χώρα μας στα πέρατα του κόσμου και συνδέθηκε άρρηκτα με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. Ο Μίκης της Ελλάδος, ο Μίκης του κόσμου, θα παραμείνει για πάντα στην καρδιά μας».