Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο ανεμβολίαστης με κορωνοϊό που αρνήθηκε να διασωληνωθεί

2021/09/03 at 7:21 ΜΜ 03/09/2021 NewsRoom

Μία δυστοπική ιστορία με εμπλοκή δικηγόρων και εισαγγελικών αρχών φαίνεται ότι εξελίχθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Πηγή:Luben.tv 

Μία πολύ σοβαρή και παράλληλα τελείως 2021 υπόθεση καλείται να εξετάσει η ελληνική δικαιοσύνη, αγαπητές φίλες και φίλοι. Η υπόθεση για την οποία μιλάμε αφορά τον θάνατο μιας 51χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η οποία μέχρι την τελευταία στιγμή αρνούνταννα διασωληνωθεί.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας δεν έχει σαν στόχο τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι σύμφωνα με τις αναφορές έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να τη σώσουν.  Αντίθετα, η έρευνα που ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γεώργιο Νούλη θα ασχοληθεί με κάποια πρόσωπα που δεν άφησαν τους γιατρούς να προβούν στην έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.

Τα δε αδικήματα που ίσως έχουν τελεστεί είναι αυτά της θανατηφόρου έκθεσης, ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Η αφετηρία της συγκεκριμένης απίθανης υπόθεσης βρίσκεται στην άρνηση της Αντιγόνης Π. να διασωληνωθεί. Όταν έμαθε ότι κόλλησε Covid, το κλίμα ήταν πιο ελαφρύ:

«Όχι ότι θα πεθάνουμε κιόλας. Απλά γραφειοκρατία, ταλαιπωρία, ελαφρύ φαγητό και καραντίνα. Το σεξ κομμένο.»

Όμως στη συνέχεια βάρυνε απότομα καθώς η υγεία της χειροτέρευσε. Όπως είχε γράψει στο Facebook:

«Βοήθεια με διασωληνώνουν ενάντια στη θέλησή μου.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη της υπόθεσης έγινε γνωστή επειδήδιαδραματίστηκε ζωντανά στο προφίλ της. Η 54χρονη ζήτησε βοήθεια, δημοσίευσε και το όνομα του υπεύθυνου γιατρού που προσπαθούσε να την πείσει να διασωληνωθεί και τότε κάποιοι FB friends την παρέπεμψανστον γνωστό αντιεμβολιαστή δικηγόρο του ΔΣΑ, Νικόλαο Αντωνιάδη. Στη δημοσίευση για κάποιο λόγο αναφέρονται δύο άλλα ονόματα, δηλαδή Νίκος Ποντίκας και Δημήτρης Αντωνιάδης (πιθανώς να είναι λάθος και να αναφέρεται στον Νίκο Αντωνιάδη και στον Δημήτρη Ποντίκα, ο οποίος φέρεται να είναι antivax “ερευνητής”).

Κάποιος που φέρεται να είναι σύντροφος ή σύζυγος της άτυχης γυναίκας έγραψε ότι μίλησε μαζί του. Ο εν λόγω νομικός έχει γίνει φίρμα στους antivax κύκλους γιατί έστελνε εξώδικα σε κλινικές COVID με αίτημα να αποσωληνωθούν ασθενείς (!) και πρόσφατα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά 4.311 σελίδων κατά της κυβέρνησης και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Είναι δε πολύ περήφανος για τους ανθρώπους που έσωσε από τη φοβερή μοίρα που είναι η διασωλήνωση:

Σε ένα περιστατικό που συνέβη πριν λίγες βδομάδες, ένας ασθενής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας ζήτησε να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του κ., δηλαδή τον κ. Αντωνιάδη, αμέσως αφότου βγήκε ζωντανός από τη διασωλήνωση. Αυτό ήταν το αίτημά του, το οποίο γράφτηκε σε χαρτάκι:

«Προς κάθε ενδιαφερόμενο:

Ζητάω άμεσα μοριακό τεστ, αλλά από ανεξάρτητο εργαστήριο. Και παρακαλώ στείλτε κατεπείγον sms στη γυναίκα μου, στο 694….., να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο μου, κ. Αντωνιάδη, για το θέμα.»

Για την πολύ πιο θλιβερή περίπτωση στον Ευαγγελισμό, έγραψε και ο ίδιος ο δικηγόρος σχετικά. Πιο συγκεκριμένα, έγραψε άρθρο στο site του nikosantoniadis.tv, αλλά και στο makeleio.gr του Στέφανου Χίου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Μίλησα με την Αντιγόνη. Το οξυγόνο την καίει, δέχεται συνεχές bullying για τη διασωλήνωση. Για τις εξετάσεις της ούτε λόγος. Προφανώς, “δεν έχουν σημασία αυτά“, άλλωστε η Αντιγόνη και ο Αλέξανδρος δεν είναι γιατροί για να καταλάβουν… Σημασία έχει να διασωληνωθεί. Όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα.

Λοιπόν, ακούστε με καλά, εκεί στον Ευαγγελισμό. Είναι προφανές ότι αν η Αντιγόνη έπρεπε να διασωληνωθεί για να σωθεί, θα την είχατε ήδη διασωληνώσει, αντί να πιάνετε κουβέντα, λες και το πρόβλημα είναι αν θα φάει κρέας ή ψάρι, και θα είχε πεθάνει, αν έπρεπε να διασωληνωθεί και δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα. Αντί να πηγαίνετε κάθε βράδυ τα μεσάνυχτα, σαν τους βρυκόλακες, να της ζητάτε να διασωληνωθεί και να την απειλείτε με ψυχιάτρους για να δείτε αν έχει “σώας τας φρένας”, θα την είχατε διασωληνώσει για να τη σώσετε. Δεν θα ρωτούσατε κανέναν.

Η Αντιγόνη όμως ζει, και αν θέλετε τη γνώμη μου, από μένα που την άκουσα, μια χαρά είναι τα …φρένα της. Για τα δικά σας αμφιβάλλω…»

Εντέλει, φαίνεται ότι η νοσηλευόμενη διασωληνώθηκε έγκαιρα, αλλά χρειάστηκε εισαγγελική εντολή, όπως ορίζει ο νόμος σε περιπτώσεις άρνησης του ασθενούς και οικείων του. Τελικά, πέθανε την 1η Σεπτεμβρίου μετά από 12 ημέρες στη ΜΕΘ.

Μέχρι στιγμής, είναι ασαφής ο βαθμός της εμπλοκής των εν λόγω προσώπων στην διαδικασία παρακώλυσης της διασωλήνωσης, δηλαδή αν ο κ. Αντωνιάδης ορίστηκε ως δικηγόρος από την 51χρονη ώστε να τη βοηθήσει να γλιτώσει από την διασωλήνωση. Αυτό ακριβώς καλείται να διερευνήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Το σίγουρο είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα του χρειαστούν οπωσδήποτε οι νομικές του γνώσεις.

Ασφαλείς πληροφορίες του luben.tv αναφέρουν ότι παρά το όλο στόρι, η διασωλήνωση έγινε έγκαιρα.