Θα αυξηθούν τα ποσοστά επιδότησης ρεύματος

2021/11/08 at 9:30 ΠΜ 08/11/2021 newsroomΝέα αύξηση στα ποσά της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος που λαμβάνουν όλοι οι καταναλωτές, αποφασίζει η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τις νέες ανατιμήσεις που έχουν προκύψει στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος.

Αυτό αποκάλυψε την Κυριακή ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Κώστας Σκρέκας, τονίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί αύξηση της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος.

Συγκεκριμένα, για τις πρώτες 300 kWh/μήνα η επιδότηση ήταν 9 ευρώ τον Σεπτέμβριο, 18 ευρώ τον Οκτώβριο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται νέα αυξημένη επιδότηση από τον Νοέμβριο άνω των 18 ευρώ.

Ήδη η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας έχουν δηλώσει ότι οι εξελίξεις θα παρακολουθούνται ανά μήνα προκειμένου να λαμβάνονται μέτρα για να ελαχιστοποιηθεί η επίπτωση στους καταναλωτές. Μέχρι στιγμής το κονδύλι των επιδοτήσεων διαμορφώνεται στα 500 εκατ. ευρώ.

Ακόμα, μέτρα ενίσχυσης έρχονται και για όσους καταναλώνουν φυσικό αέριο, από το 2022.

«Και για το φυσικό αέριο θα σταθούμε δίπλα στα νοικοκυριά. Έχουμε αυξήσει το επίδομα θέρμανσης και είναι δικαιούχοι και όσοι καταναλώνουν φυσικό αέριο. Πέρυσι είχαμε αξιοποιήσει περίπου 80 εκατ. ευρώ ως επίδομα θέρμανσης για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά. Φέτος το έχουμε αυξήσει στο 180 εκατ. ευρώ, και αυτό μαζί με την έκπτωση του 15% που θα περάσει οριζόντια σε όλους τους καταναλωτές, πιστεύουμε ότι θα καλύψει μεγάλο κομμάτι της αύξησης. Παρακολουθούμε τις αυξήσεις στο φυσικό αέριο, και θα δούμε εφόσον χρειαστεί από τον Ιανουάριο και μετά να λάβουμε και συμπληρωματικά μέτρα», είπε ο κ. Σκρέκας για το φυσικό αέριο.

Η ενίσχυση μέχρι τώρα γίνεται μέσω επιδόματος θέρμανσης (για όσους πληρούν τα κριτήρια), με έκπτωση από τους παρόχους, ενώ εξετάζονται νέα μέτρα ενίσχυσης για το νέο έτος.

Σε ό,τι αφορά στο επίδομα θέρμανσης, τις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα, ενώ επιδοτούνται πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καθώς και καυσόξυλα, πέλλετ (για οικισμούς έως 3.500 κατοίκους).