Ανακοινώνται σήμερα τα νέα μέτρα

2021/12/23 at 7:17 ΠΜ 23/12/2021 newsroomΑπό ώρα σε ώρα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας μετά τις εισηγήσεις που έκαναν χθες οι ειδικοί.
Η πρώτη δέσμη μέτρων, σύμφωνα με τους επιστήμονες, χρίζει άμεσης εφαρμογής και σε αυτήν περιλαμβάνονται η ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους, αθλητικοί αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και μάσκα αυξημένης προστασίας (ΚΝ95) στα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης η επιτροπή ζητά όσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, την 2η και την 4η ημέρα μετά την άφιξη τους να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ, rapid ή pcr. Τις ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Το νέο πακέτο
Η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά στις 28 Δεκεμβρίου και θα προχωρήσει σε νέα εισήγηση για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν αμέσως μετά τις γιορτές. Στη χθεσινή συνεδρίαση προκρίθηκαν ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας σε εστίαση και διασκέδαση, ο περιορισμός των ατόμων ανά τ.μ. που θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους και η επέκταση της τηλεργασίας.

Σε αυτή τη δέσμη μέτρων υπάρχει κοινός βηματισμός με τις ανακοινώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός την Τρίτη προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την λήψη τους από τις 3 Ιανουαρίου.