Δωρεάν εισιτήρια από τον Δήμο Αθηναίων για τα παιδιά ευάλωτων οικογενειών – Για την παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος»

2022/01/17 at 9:34 ΠΜ 17/01/2022 newsroomΤην ευκαιρία να απολαύσουν τη μαγεία του παιδικού θεάτρου πρόσφερε ο Δήμος Αθηναίων την Κυριακή σε παιδιά οικογενειών, που στηρίζει το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και σε παιδιά προσφύγων, που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας.
Στο πλαίσιο της Δράσης «Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας της Αθήνας – Open Social Net» που υλοποιεί  η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), διατέθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Κ.Υ.Α.Δ.Α., 250 εισιτήρια σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών και μέσω του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών 150 εισιτήρια σε παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στη δομή στον Ελαιώνα και στο πρόγραμμα ESTIA.
Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 οι μικροί θεατές μαζί με τους συνοδούς τους πήραν θέση στο ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και παρακολούθησαν σε δύο προβολές, στις 11.30 π.μ. και 16.30 μ.μ., το γνωστό μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο λύκος».
Χάρη στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και κοινωνικό αποκλεισμό, είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον φανταστικό και υπέροχο κόσμο του θεάτρου και της μουσικής.
Ο στόχος μαςείναι να διευρύνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες που παρέχουμε προς τα παιδιά οικογενειών που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στην καθημερινότητά τους, και να τους προσφέρουμε περισσότερες ευκαιρίες ψυχαγωγίας.
Σημειώνεται ότι για την παρακολούθηση των παραστάσεων τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, που ισχύουν στους χώρους του θεάτρου.