Κόντρα Τσίπρα με το Υπουργείο για την καραντίνα!

2022/01/13 at 4:33 ΜΜ 13/01/2022 newsroomΟ Αλέξης Τσίπρας ανήρτησε μια φωτογραφία από self test το οποίο δείχνει πως είναι ακόμη θετικός στον κορονοϊό, για να απαξιώσει το 5νθημερο της καραντίνας του ΕΟΔΥ που επιτρέπει να βγει και να πάει στη δουλειά του κάποιος μετά από 5 ημέρες  ενώ εκείνος δεν θα το κάνει γιατί …μπορεί, ενώ άλλοι όχι!

«Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό. Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…», έγραψε χαρακτηριστικά.

Από το Υπουργείο Υγείας του απάντησε βέβαια με αυτό που ξέρουμε άπαντες πλην Τσίπρα ότι: «Με αφορμή την ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνουμε ότι: Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά.

Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής.”