Ο Παναιτωλικός μίλησε τελευταίος (και) στο Γεντί Κουλέ

2022/01/22 at 5:29 ΜΜ 22/01/2022 newsroomΔεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη, μετά το διπλό επί της ΑΕΚ, και τρίτη συνολικά σε έξι μέρες μαζί με το 2-1 επί του Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Παναιτωλικός συνέχισε το ονειρικό σερί του, περνώντας σαν… άνεμος από το «Γεντί Κουλέ» όπου νίκησε 2-4 τον ΟΦΗ.

Το ματς ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να αιφνιδιάζουν μόλις στο 9′ τους Κρητικούς, αφού ο Μεντόζα άνοιξε το σκορ παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από δικό του χαμένο πέναλτι. Ο ΟΦΗ αντέδρασε άμεσα αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του αγώνα και πιέζοντας στα 3/4 του γηπέδου. Οι Κρητικοί έχασαν ευκαιρίες, έχοντας και δοκάρι, πριν τελικά φτάσουν στην ισοφάριση με όμορφο πλασέ του Νέιρα, πάνω από τον τερματοφύλακα σε τετ-α-τετ στο 43′

Πάνω όμως που όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα τελείωνε ισόπαλο, ο Παναιτωλικό «χτύπησε» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αφού ο Κορνέλιους με κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, άφησε άγαλμα τον Βάτερμαν και διαμόρφωσε το 1-2 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις και πιέζοντας ψηλά με στόχο το τη γρήγορη ισοφάριση, αλλά αντί αυτού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-3 στο 53′, αφού σε ταχύτατη αντεπίθεση του Παναιτωλικού ο Καρέλης εκτέλεσε εν κινήσει και… πέφτοντας τον Βάτερμαν.

Ο ΟΦΗ βγήκε μπροστά στην ύστατη προσπάθεια να φέρει τα πάνω κάτω και τελικά μείωσε σε 2-3 στο 67′ με όμορφο σουτ του Νέιρα, που έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία. Οι Αγρινιώτες έδειχναν να μην πατούν πλέον καλά και ο ΟΦΗ φλέρταρε με την ισοφάριση, αλλά στο 80′ ο Νέιρα σημάδεψε το αριστερό δοκάρι εκτελώντας το πέναλτι και η ευκαιρία χάθηκε. Ο Παναιτωλικός μάλιστα σε αντεπίθεση στις καθυστερήσεις βρήκε ένα ακόμα γκολ, με τον Βέργο να πλασάρει από κοντά τον Βάτερμαν, διαμορφώνοντας το τελικό 2-4. Στους 21 βαθμούς και στο -5 από την εξάδα πλέον ο Παναιτωλικός, στους 26 και 5ος παρέμεινε ο ΟΦΗ.