Θρίλερ με τον Τζόκοβιτς

2022/01/10 at 9:38 ΠΜ 10/01/2022 newsroomΝέα ανατροπή σκηνικού στην πολύκροτη υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς και της συμμετοχής του στο Australian Open.

Όπως μετέδωσαν τα σερβικά ΜΜΕ στηριζόμενα σε πληροφορίες που φέρεται να έχει δώσει ο πατέρας του αθλητή, Σέρτζαν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνελήφθη από την αστυνομία της Αυστραλίας.

Ωστόσο στις 11:00 ώρα Ελλάδας τόσο κυβερνητικές πηγές όσο και εκπρόσωποι της Tennis Australia (της διοργανώτριας αρχής του Open της Μελβούρνης) διέψευσαν κατηγορηματικά αυτές τις πληροφορίες.

Κι αυτό που προέκυψε ήταν το γεγονός ότι μέχρι αυτήν την ώρα ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ασκήσει το δικαίωμα που έχει από το νόμο να ακυρώσει για δεύτερη φορά τη βίζα του Τζόκοβιτς και να διατάξει την απέλαση του ή αν θα αποδεχθεί την απόφαση του δικαστηρίου και το σίριαλ με τη συμμετοχή ή όχι του Σέρβου τενίστα στο Australian Open τελειώσει εδώ.

Όπως είχε γράψει από χθες το απόγευμα το protothema.gr οι αρχές της Αυστραλίας είχαν διαρρεύσει την πρόθεση τους να επιμείνουν στην ακύρωση της βίζας του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις ακόμη κι αν αυτός κερδίσει την έφεση. Εάν και εφόσον οι διαδικασίες προχωρήσουν τότε το ενδεχόμενο απέλασής του από την χώρα είναι κοντά.

Στις 18:33 τοπική ώρα (09:33 ώρα Ελλάδας) υπήρξε η πρώτη πληροφορία για την άγιξη αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο που βρίσκονται τα γραφεία της νομικής εταιρίας που εκπροσώπησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη δίκη.