Αγώνας για να πέσουν οι θερμοκρασίες – Αγωνία για τους αγνοούμενους

2022/02/19 at 8:57 ΠΜ 19/02/2022 newsroomΗ φωτιά που μαίνεται στο πλοίο δυσκολεύει τις έρευνες του Λιμενικού για αυτό τον λόγο συνδράμει και ειδική ναυαγοσωστική ομάδα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων αλλά και άνδρες της ΕΜΑΚ οι οποίοι περιμένουν να σβήσει κάπως η φωτιά για να επιχειρήσουν πάνω στο πλοίο.
Ενδεικτικό είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που έχουν γνώση της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο, το θερμικό φορτίο στο εσωτερικό του πλοίου είναι πολύ μεγάλο, καθώς επικρατούν θερμοκρασίες πάρα πολύ υψηλές που φτάνουν τους 600 βαθμούς Κελσίου.
Μάλιστα υπενθυμίζεται πως στις δεξαμενές του πλοίου φέρεται να υπάρχου πάνω από 700 τόνοι καύσιμα.

Η ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ που συμμετέχει στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοούμενων καταβάλει κάθε προσπάθεια. Υπενθυμίζεται πως ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων είναι 12, καθώς το ένα από τα δύο άτομα που απεγκλωβίστηκαν και διασώθηκαν από το γκαράζ του πλοίου δεν ήταν στην επίσημη λίστα των επιβατών. Μάλιστα αυτή η διαπίστωση προκάλεσε προβληματισμό καθώς πλέον εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να υπάρχουν και άλλοι επιβάτες που μπορεί να ήταν στο πλοίο και να μην υπήρχε το όνομα τους στην επίσημη λίστα.

 

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο επικεφαλής της Ομάδας Διάσωσης στην Κέρκυρα, Γιώργος Γλυκοφρύδης. «Χτες ξεκινήσαμε μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας, μεταβήκαμε στο σημείο. Ευτυχώς στο σημείο επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, δυστυχώς όμως η φωτιά ήταν εκτεταμένη, από άκρη σε άκρη στο πλοίο. Οι θερμοκρασίες ήταν απίστευτες, άρχισαν να λιώνουν οι λαμαρίνες. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι άνθρωποι της ΕΜΑΚ έσωσαν δύο άτομα», περιέγραψε ο κ. Γλυκοφρύδης.

«Αυτή τη στιγμή γίνεται ρίψη νερού στο πλοίο για να μπορέσει να πέσει η θερμοκρασία του. Δε θέλουν να βυθιστεί το πλοίο, θέλουν να πέσει η θερμοκρασία και να φύγει ο καπνός για να μπορέσουν να μπουν μέσα. Δεν ξέρω τι ποσότητα νερού έχει εισέλθει στο καράβι. Έχουν έρθει και άλλα δύο ρυμουλκά, και γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού», πρόσθεσε ο ίδιος.