Ν. Ελευθερόγλου: Πάσχουν από το…σύνδρομο Καραμανλή

2022/02/08 at 9:37 ΠΜ 08/02/2022 newsroomΕάν ήταν πρώτη φορά, θα λέγαμε ότι έτυχε και ας μην πέτυχε. Αλλά, για πολλοστή φορά κάποιοι επιβεβαιώνουν με τη συμπεριφορά τους ότι πάσχουν από το «σύνδρομο Καραμανλή». Δεν μπορούν με τίποτα να ξεχάσουν ότι ο Κώστας Καραμανλής “ξήλωσε” το διεφθαρμένο καθεστώς Σημίτη – ΠΑΣΟΚ, ότι δεν υπέκυψε στις πιέσεις για τα Σκόπια, ότι πέτυχε ποσοστά αποδοχής στην κοινωνία υψηλότερα, και πολιτεύτηκε με μέτρο και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Όσο και να προσπαθούν να απαξιώσουν τόσο τον πρώην πρωθυπουργό, όσο και να επιχειρούν να εμφανίσουν σκάνδαλα και κομματοκρατία, τόσο η ιστορία θα επιβεβαιώνει ότι η περίοδος 2004-2009 ήταν από τις καλύτερες που έζησε ο τόπος στη μεταπολίτευση.

Όχι ότι δεν έγιναν λάθη εκείνη την περίοδο από συνεργάτες του Καραμανλή. Όχι ότι δεν έγιναν αστοχίες. Δυστυχώς, ο Κώστας Καραμανλής ήταν πιο δημοκρατικός, πιο ανεκτικός σε συμπεριφορές από ότι είχε μάθει το πολιτικό σύστημα. Αλλά ότι ήταν ακέραιος, κανείς δεν μπορεί παρά να του το πιστώσει. Τα υπόλοιπα είναι αθλιότητες που αποδείχτηκαν στην πορεία των χρόνων, με χαρακτηριστικότερη όλων, το τάχα μου δήθεν σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Η ελίτ όμως και το καθεστώς Σημίτη – Παπανδρέου, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, πάντα θα ζει με το κόμπλεξ κατά του Καραμανλή. Ενός πρωθυπουργού που βίωσε τόσο υπόγειο πόλεμο από …φίλιες δυνάμεις γιατί δεν υπέκυψε, όσο και από το σύστημα διαπλοκής, που ποτέ δεν τον συγχώρησε γιατί πήγε να βάλει πλαίσιο και κανόνες.

Ο φόβος τους είναι τέτοιος, που 18 χρόνια μετά συνεχίζουν τις αθλιότητες. Τελευταία, τα όσα δυσώδη και ψευδέστατα είπε ο Πέτρος Δούκας. Ότι με …τσάντες εξαγόρασε τους πολίτες στην Ηλεία. Λες και οι εκλογές το 2007, που οι γνώστες της περιόδου γνωρίζουν ποια στόχευση είχαν, έγιναν μόνο στην Ηλεία. Δεν ήταν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αλλά πως να το ξεπεράσει ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, όταν έχασαν, παρά τις τραγωδίες που είχε αντιμετωπίσει η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, και τον πόλεμο που της γινόταν.

Το ωραίο είναι ότι οι ίδιοι που φώναζαν τότε «δώστε γρήγορα λεφτά», είναι οι ίδιοι που τώρα ξεμύτισαν και καταγγέλουν την κυβέρνηση γιατί έδωσε τότε τριχίλιαρα. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι τότε δόθηκε η συγκεκριμένη ενίσχυση με υπεύθυνη δήλωση άμεσα, και όταν εντοπίστηκαν πάνω από 1500 πολίτες που της είχαν πάρει ψευδώς, έτρεξαν και τα επέστρεψαν, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν συλληφθεί και οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ακόμη αθλιότερο όλων, ότι κάποιοι…έφαγαν το Ταμείο Μολυβιάτη. Η αλήθεια είναι ότι το περιβόητο ταμείο, που δημιουργήθηκε από τις δωρεές πάνω από 90.000 ανθρώπων, παραδόθηκε στην κυβέρνηση Παπανδρέου (πάνω από 130 εκατομμύρια ευρώ) η οποία τα …κατάπιε για το Μνημόνιο.

Για αυτό ας πάψουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να είναι στα «κάγκελα» για το κράτος της…Δεξιάς που αγόραζε ψήφους για να κερδίσει τις εκλογές του 2007.

Οι άνθρωποι που έστησαν κράτος με πρασινοφρουρούς και με το σύστημα Κουτσόγιωργα ας μην προκαλούν.

Πελατειακό κράτος και ΠΑΣΟΚ, ήταν ένα για πολλά χρόνια. Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ, ας αφήσει την περίοδο Καραμανλή καλύτερα, στην ησυχία της. Δεν τόλμησε να κάνει ούτε μια εξεταστική για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο του Παπανδρέου, καθώς είχε μαζέψει το μισό ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας, θα λέγαμε ότι η ιστορία θα δείξει τα πάντα. Και βέβαια, ποιοι χρεοκόπησαν την χώρα, ποιοι είπαν τα μεγάλα “όχι” και ποιοι έκαναν διαχρονικά ιστορικές κωλοτούμπες. Όσο για τον φόβο τους με τον Κώστα Καραμανλή και τα κόμπλεξ που τους ακολουθούν, δεν είναι θέμα πολιτικής, αλλά ψυχιατρικής αντιμετώπισης…