Ουκρανός πρέσβης στο «Κανάλι Ένα,90,4»: Η κρίση στην Ουκρανία είναι έργο του Βλαντίμιρ Πούτιν

2022/02/23 at 1:08 ΜΜ 23/02/2022 newsroom 

Η Ουκρανία και ο λαός της επιθυμούν την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές τους, χωρίς πολέμους και απειλές δήλωσε ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκίι Σουτένκο  μιλώντας στο «Κανάλι Ένα 90,4 και τον Νίκο Μπαρδούνια.

Ο Ουκρανός πρέσβης υποστήριξε ότι την ευθύνη για την όξυνση της κατάστασης στα Ούκρανο-ρωσικά σύνορα φέρει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος «ονειρεύεται» να επανασυστήσει την παλιά ρωσική αυτοκρατορία και για το λόγο αυτό προσπαθεί με όλους τους τρόπους να πιέσει ακόμη και να εκβιάσει τους γείτονές του.

Ο κ Σουτένκο σημείωσε ακόμη ότι η Ουκρανία  σχεδιάζει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση  καθώς αποτελεί μέρος της Ευρώπης. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις ΗΠΑ, τα κράτη μέλη της ΕΕ και ιδιαιτέρως στην Ελλάδα για τη συμπαράσταση και  στήριξη που προσφέρουν στις δύσκολες στιγμές που ζει ο Ουκρανικός λαός.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα υποστήριξε ακόμη  ότι η χώρα του θέλει να αναπτυχθούν οι οικονομικές, πολιτιστικές και τουριστικές σχέσεις με την Ελλάδα  καθώς ανάμεσα στους δυο λαούς υπάρχουν «δεσμοί»  κοινής δράσης από το παρελθόν.«Στην Ουκρανία, στην περιοχή της Μαριούπολης και όχι μόνον, ζουν περισσότεροι από 100 χιλιάδες πολίτες Ελληνικής καταγωγής και  οι σχέσεις τους με την Ουκρανία είναι αγαστές και συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα με την συμμετοχή τους σε όλες τις βαθμίδες του πολιτικού συστήματος» είπε ο Ουκρανός πρέσβης και συμπλήρωσε : «Θα ευχόμουν κάποια στιγμή οι Ουκρανοί πολίτες που ζουν στην Ελλάδα να είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις δομές του Ελληνικού κράτους».