Πανιώνιος: Γκράφιτι του Ανδρέα Βαρίκα από τον Ορφέα

2022/02/24 at 4:50 ΜΜ 24/02/2022 newsroom

Oι φίλαθλοι του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης τιμούν ένα ιστορικό στέλεχος του τμήματος μπάσκετ του Συλλόγου κοσμώντας το κλειστό γυμναστήριο με γκράφιτι της προσωπογραφίας του. Η συλλογική – εθελοντική ομάδα για τον Πανιώνιο “Ορφέας” συνεργάστηκε με τους καλλιτέχνες Γιώργο Χιώνη και Lune 82 για να δημιουργήσει την προσωπογραφία του Ανδρέα Βαρίκα, στον εξωτερικό χώρο του ομώνυμου κλειστού γυμναστηρίου. Δείτε την ανάρτηση της ομάδας “Ορφέας” στο Facebook: https://www.facebook.com/orfeas1890/photos/a.108780344663971/276758517866152

Το 1977, ο Ανδρέας Βαρίκας ορίστηκε αρχηγός αποστολής της ομάδας του Πανιωνίου για τον ευρωπαϊκό αγώνα του Κυπέλλου Κόρατς με την ελβετική Πιγί. Ήταν ο οραματιστής της ομάδας του Πανιωνίου που μεσουρανούσε στο ελληνικό μπάσκετ στη δεκαετία του 1980, βλέποντας την ομάδα να παίζει στον τελικό των πλέι οφ της Α1 το 1987. Ωστόσο, δεν πρόλαβε να χαρεί την κατάκτηση από το σύλλογο του Κυπέλλου Ελλάδας, που έγινε οκτώ μήνες μετά το θάνατό του. Στη μνήμη του ο Πανιώνιος ονόμασε “Κλειστό γήπεδο Ανδρέας Βαρίκας” το παλιό κλειστό γήπεδο που χρησιμοποιούσαν τα τμήματα υποδομής στο Στάδιο Νέας Σμύρνης.

Πάνω στους άξονες “Ιστορία του Συλλόγου” και “Καλλιτεχνικές Παρεμβάσεις” στις εγκαταστάσεις του, η εθελοντική ομάδα “Ορφέας” αποφάσισε να τιμήσει τον σπουδαίο αυτό οραματιστή του Πανιωνίου με έναν μοναδικό τρόπο. Με την συμβολή δεκαοκτώ ατόμων του “Ορφέα”, συλλέχθηκε το απαιτούμενο ποσό. Τα χρήματα κάλυψαν τόσο την συγκεκριμένη δράση όσο και την αντικατάσταση της παλιάς πινακίδας του κλειστού. Η ομάδα “Ορφέας” τίμησε πρόσφατα το νεότερο αθλητή και την γηραιότερη αθλήτρια του Συλλόγου (https://fb.watch/bnfhXgmSvo/).

Αναφερόμενοι στον Ανδρέα Βαρίκα, η συμμετοχική ομάδα “Ορφέας” δήλωσε στην ανάρτησή της: “Ο Ανδρέας Βαρίκας, ανάμεσα σε άλλα «ιερά» ονόματα του Συλλόγου, αποτελεί φάρο πορείας του Πανιωνίου. Το πάθος, η αγάπη, το όραμα, η αξιοπρέπεια, η ηθική μαζί με την αποτελεσματικότητα, τον επαγγελματισμό, την προσήλωση είναι για μας στον «Ορφέα» τα συστατικά που απαιτούνται να έχουν όσοι διοικούν τον ΠΓΣΣ. Τα συστατικά με τα οποία οι αθλητές, οι προπονητές, οι παράγοντες αυτού του Συλλόγου θα πρέπει να πορευτούν για να βγει σύντομα από το τέλμα ο Ιστορικός μας Πανιώνιος. Η ομάδα μας, ο «Ορφέας», δημιουργήθηκε για να θυμίσει και να βοηθήσει τον αγαπημένο μας Πανιώνιο, τον Σύλλογο όλο, στην πορεία και την κατεύθυνση που πρέπει στο εξής ν’ ακολουθήσει. Ευχαριστούμε θερμά των Γιώργο και τον Παναγιώτη που δημιούργησαν αυτή την όμορφη προσωπογραφία, την οποία από σήμερα όλος ο διερχόμενος κόσμος θα μπορεί να θαυμάζει. Ανδρέας Βαρίκας ΠΑΡΩΝ.”

H Ομάδα Εργασίας Ορφέας είναι μία Συμμετοχική Κίνηση για τον Πανιώνιο. Ο Ορφέας γεννήθηκε μέσα από τις κερκίδες, τις συνελεύσεις, τις συμμετοχικές διαδικασίες. Το όνομα της προέκυψε από εκεί που ξεκίνησαν όλα, το ιδρυτικό συστατικό του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης. Όλες οι ενέργειες του “Ορφέα” πραγματοποιούνται με το μεράκι, την αγάπη και τον εθελοντισμό της ομάδας.

Facebook: https://www.facebook.com/orfeas1890

E-mail: [email protected]