Θεοδωρικάκος: Οι παράνομοι σύνδεσμοι φιλάθλων θα κλείνουν

2022/02/04 at 7:49 ΜΜ 04/02/2022 NewsDesk NewsRoomΤην απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να συνεχιστούν οι έλεγχοι στους συνδέσμους φιλάθλων, από τους οποίους όσοι είναι παράνομοι θα κλείσουν, ανακοίνωσε ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος με δήλωσή του, που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Είναι δεδομένη η απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, οι έλεγχοι στους συνδέσμους φιλάθλων να είναι συνεχείς. Όσοι λειτουργούν παρανόμως θα κλείνουν. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους σε όλη τη χώρα. Πολιτεία και αθλητικοί παράγοντες οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μπει τέλος στο χουλιγκανισμό μέσα και έξω από τα γήπεδα. Είναι ζήτημα πολιτισμού και ανθρωπιάς».
Το νομικό πλέγμα για τη λειτουργία των συνδέσμων, το λεγόμενο Μητρώο Λεσχών ισχύει από το 2016 και ανανεώθηκε το 2021.
Απαιτεί μάλιστα σειρά δικαιολογητικών, όπως ποινικά μητρώα μελών, ενημέρωση της αστυνομίας, καθώς και ανανέωση βεβαίωσης λειτουργίας κάθε χρόνο.

Από τους 17 συνδέσμους μεγάλων ομάδων σε ισχύ είναι η βεβαίωση των 9. Οι 9 νόμιμες Λέσχες Φιλάθλων δηλώνουν συνολικά 182 παραρτήματα ανά την Επικράτεια. Όλα τα άλλα λειτουργούν παράνομα

 

 

Ant1