Δολοφόνησαν άνθρωπο της νύχτας

2022/04/25 at 10:55 ΠΜ 25/04/2022 newsroomΣτο μπαλκόνι του εξοχικού του σπιτιού στα Σκούρτα Βοιωτίας, βρισκόταν ο 55χρονος γνωστός άνθρωπος της νύχτας, όταν οι πληρωμένοι δολοφόνοι «χτύπησαν», εκτελώντας το  συμβόλαιο θανάτου, νωρίς το μεσημέρι. Οι δράστες εκτός από τον 55χρονο, που έχασε τη ζωή του, τραυμάτισαν με το πυροβόλο όπλο τους και δύο ακόμα άνδρες που βρίσκονταν στο σημείο, ηλικίας 22 και 45 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Την προανάκριση για το αιματηρό περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Τον Ιούνιο του 2018, είχε δεχθεί ξανά δολοφονική επίθεση ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού.  Οι δράστες, μέλη της Αλβανικής Μαφίας, που είχαν κατηγορηθεί για την δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον είχαν τραυματίσει με μαχαίρι στο πόδι.
Ο Γιάννης Σκαφτούρος, είχε συνδεθεί από τις αρχές τις δεκαετίας του 90 με την ηγετική ομάδα της αποκαλούμενης GREEK MAFIA και είχε απασχολήσει για υποθέσεις απαγωγών ανάμεσά, συμβόλαια θανάτου, εκρήξεις, εκβιασμούς και άλλα αδικήματα. Αποφυλακίστηκε το 2019, μετά από πολυετείς καθείρξεις που του είχαν επιβληθεί, μεταξύ άλλων και για την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Η τελευταία φορά που είχε απασχολήσει τις αρχές, ήταν τον Φλεβάρη του 2020, όταν συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Γλυφάδα. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει μέσα στο αυτοκίνητο του δύο πιστόλια, πέντε ασυρμάτους, δύο στιλέτα, σφαίρες και έναν αστυνομικό φάρο. Σε βάρος είχε σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.