Νέο στρατηγό για την Ουκρανία διόρισε ο Πούτιν!

2022/04/10 at 9:17 ΠΜ 10/04/2022 newsroomΠληροφορίες του CNN αναφέρουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε στον διορισμό νέου στρατηγού για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Πρόκειται για τον Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ, διοικητή της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στα πεδία των μαχών και θα μπορούσε να συντονίσει την επίθεση που αναμένεται τώρα να επικεντρωθεί στην περιοχή του Ντονμπάς, αντί για πολλαπλά μέτωπα.

Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι Ρώσοι στρατηγοί έχουν στόχο να δείξουν στον Βλαντιμίρ Πούτιν κάποια σημαντική πρόοδο στον πόλεμο με την Ουκρανία πριν από την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου. Πρόκειται για ημερομηνία ορόσημο, καθώς τότε η Ρωσία την ανακοίνωσε την νίκη έναντι της ναζιστικής Γερμανίας στον κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ευρωπαίος αξιωματούχος – όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN – περιέγραψε την 9η Μαΐου ως «αυτοεπιβεβλημένη προθεσμία», που θα μπορούσε να οδηγήσει τους Ρώσους σε επιπλέον λάθη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτός ο στόχος των Ρώσων θα μπορούσε να οδηγήσει τις δυνάμεις της Μόσχας να διαπράξουν περισσότερες φρικαλεότητες, όπως φέρεται να συνέβη στην Μπούκα του Κιέβου.

Ποιος είναι ο στρατηγός που θα αναλάβει το Ντονμπάς
Ο Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ, ο νέος στρατηγός που διορίστηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, είναι – σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN – 60 ετών και είναι ένας πολύ έμπειρος στρατιωτικός. Ήταν ο πρώτος διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στη Συρία, μετά την αποστολή στρατευμάτων τον Σεπτέμβριο του 2015 για την στήριξη της κυβέρνησης Μπασάρ αλ Άσαντ.

Κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Ντβόρνικοφ στη Συρία από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, τα ρωσικά αεροσκάφη υποστήριξαν το καθεστώς Άσαντ και τους συμμάχους του καθώς πολιόρκησαν το ανατολικό Χαλέπι που ελέγχεται από τους αντάρτες, βομβαρδίζοντας πυκνοκατοικημένες γειτονιές και προκαλώντας μεγάλες απώλειες αμάχων. Η πόλη έπεσε στα χέρια των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων τον Δεκέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με το CNN, oι ρωσικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει μια παρόμοια προσέγγιση σε περιοχές της Ουκρανίας, χτυπώντας κτίρια κατοικιών σε μεγάλες πόλεις και κατεδαφίζοντας μεγάλο μέρος του λιμανιού της Μαριούπολης.

Με πληροφορίες από CNN