Τι καιρό θα έχουμε την Πρωτομαγιά;

2022/04/28 at 6:53 ΠΜ 28/04/2022 newsroomΟ καιρός, από την ερχόμενη Παρασκευή (29.4.2022) και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που είναι και η Πρωτομαγιά, αναμένεται ασταθής κατά τόπους ενώ η θερμοκρασία θα πέσει 6 με 7 βαθμούς, σύμφωνα με τις προβλέψεις από τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ωστόσο ο καιρός μέχρι την Πρωτομαγιά δεν αναμένεται να εμφανίσει μεγάλες αλλαγές, με τον Σάκη Αρναούτογλου να τονίζει ότι το επόμενο 24ωρο αναμένεται να κυλήσει με αρκετό ήλιο, αραιές συννεφιές ενώ οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο μετεωρολόγος έκανε λόγο για κάποιες συννεφιές σε αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αστάθεια στις καιρικές συνθήκες και να δώσουν κάποιες τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες και κατά τις διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν κάποιες αραιές συννεφιές πρόσκαιρα λίγο πιο πυκνές.

Στο ανατολικό κομμάτι της Αττικής και στον νότιο Ευβοϊκό οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα νότιοι στο Σαρωνικό, βορειοανατολικοί στον Κορινθιακό στα 3 με 4 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 13 έως τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα υπάρξουν κάποια σύννεφα αστάθειας τα οποία θα δώσουν στους ορεινούς όγκους κάποια μπόρα ή και τοπική καταιγίδα. Προς το βράδυ τα σύννεφα θα γίνονται περισσότερα στις περισσότερες περιοχές της περιφέρειας και δεν αποκλείεται να βρέξει με μικρή όμως διάρκεια. Οι άνεμοι εξασθενημένοι νότιοι νοτιοδυτικοί στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 12 με 25 βαθμούς Κελσίου.