Τρεις συλλήψεις για παράνομο τζόγο σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη

2022/04/13 at 9:32 ΠΜ 13/04/2022 NewsDesk NewsRoomΠαράνομα τυχερά παίγνια μέσω διαδικτύου σέρβιρε στους πελάτες του κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη, το οποίο εντόπισε η Αστυνομία την Τρίτη, 11 Απριλίου. Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης,  η οποία επέφερε ακόμη ένα σημαντικό πλήγμα στον παράνομο τζόγο, συνελήφθησαν τρία άτομα και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 20 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και δύο πελάτες–παίκτες για, κατά περίπτωση, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στο  κατάστημα είχαν εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τη διενέργεια παράνομων διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, ενώ η διαχείριση γινόταν μέσω κεντρικών μονάδων ελέγχου και διαχείρισης – server.

Κατά την έρευνα στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 20 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • 2 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές ως κεντρικές μονάδες ελέγχου και διαχείρισης (servers) και
  • 800 ευρώ.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=109515&Itemid=2805&lang=