Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ με πρόεδρο τον γνωστό δημοσιογράφο Πάρι Κουρτζίδη

2022/05/24 at 8:17 ΠΜ 24/05/2022 newsroom

Επισήμως παρουσιάστηκε ο νέος ισχυρός πολιτικός συνασπισμός υπό τον τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» και πρόεδρο τον γνωστό δημοσιογράφο Πάρι Κουρτζίδη.

Η παρουσίαση του νέου κοινωνικο-πολιτικού συνασπισμού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΕΛΑ) πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα (Grand Hotel Palace), με παρευρισκόμενους από κάθε γωνιά της Μακεδονίας, έγινε η ιστορική επίσημη εκκίνηση του «ΕΛΑ».

 

Στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ υπό την προεδρεία του κ. Πάρι Κουρτζίδη έχουν ήδη προσχωρήσει και συμμετέχουν το Κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» (του οποίου είναι και παραμένει εκλεγμένος πρόεδρος), τα «Λιοντάρια-Συνέργεια για την Ελλάδα» του Μιχάλη Χαραλαμπίδη (ιδρυτικό στέλεχος ΠΑΣΟΚ), ο πολιτικός συνασπισμός «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» του Κώστα Ντάλιου (αποτελείται από το κόμμα ΛΕΥΚΟ και κοινωνικοπολιτικά κινήματα όπως  το «Διεθνές Κίνημα Γυναικών», το Kίνημα «ΡΑΠΕΡ», το «Διεθνές Κίνημα ΑΜΕΑ», το Κίνημα των Ελλήνων Ομογενών, το Κίνημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ρομά, η «Διεθνής Ένωση Χρηστών Τηλεπικοινωνιών – Ένωση Οικοτεχνών-Χειροτεχνών, το «Κίνημα Πολιτών για την Ασφάλειά τους» και η «Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων»), καθώς και το «Κόμμα ΑΜΕΑ» του Ιωάννη Κοντογιάννη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας.

 

Στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» έχουν επίσης ενταχτεί και πολιτικές προσωπικότητες όπως για παράδειγμα από την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, οι Χρόνης Δαμιανίδης (υποψήφιος βουλευτής Βέροιας), Ζωή Νασίκα (υποψήφια βουλευτής Λάρισας), Μαργαρίτα Αβραντίνη (υποψήφια βουλευτής Β’ Πειραιά), ο Χρήστος Αναστασίου. Επίσης, ο κ. Σοφοκλής Βλαστάρης, ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβητικών (ΕΛΟΔΙ) και πρόεδρος του Σωματείου Διαβητικών Νομού Σερρών, ενώ στους άτυπους συμβούλους του προέδρου του «ΕΛΑ», κ. Πάρι Κουρτζίδη, προστέθηκε μετά την επίσημη παρουσίαση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών φορτηγών κ. Απόστολος Κενανίδης.

­
­
­
­
­
­

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ πάντως, θέλοντας να συμβολίσει το άνοιγμα που αναμένεται να επιδιώξει στις γυναίκες, τους νέους ανθρώπους και τον αθλητισμό, αποκάλυψε ότι τον κοινωνικο-πολιτικό συνασπισμό στηρίζουν η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, ο Πόντιος παγκόσμιος πρωταθλητής Πάλης Γιωρίκας Πηλίδης, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός από τη συμμετοχή του στο Survivor, καθώς και ο Ολυμπιονίκης της Πάλης Γιώργος Αθανασιάδης (νυν αντιδήμαρχος Λιοσίων), ενώ ο αδελφός του Γιάννης Αθανασιάδης, που είναι επίσης παλαίμαχος αθλητής και παγκόσμιος πρωταθλητής Πάλης, έχει ήδη οριστεί από τον πρόεδρο του «ΕΛΑ» τομεάρχης αθλητισμού.

 

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Πάρις Κουρτζίδης παρουσίασε την αγωνιστική δράση των προαναφερθέντων διεθνών Ελλήνων αθλητών σε βίντεο. Με πιο χαρακτηριστικό και ενδεικτικό αυτό του Γιωρίκα Πηλίδη με Αμερικανό αντίπαλο, τον οποίο κέρδισε με ανατροπή (από 0-6, γύρισε τον αγώνα σε 8-6), κερδίζοντας παγκόσμιο μετάλλιο.

 

Ακόμη στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

Ο πρώην νομάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην βουλευτής, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος έχει δεχθεί πρόταση να είναι στο ψηφοδέλτιο της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, καθώς ως Έλληνας του Πόντου διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις, τόσο με τον κ. Πάρι Κουρτζίδη (από την εποχή που ο πρόεδρος του «ΕΛΑ» ήταν πολιτικός συντάκτης), όσο και με κορυφαία στελέχη του «ΕΛΑ» στη Μακεδονία.

Ο Δημήτρης Βάνης, Υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφερειακός Σύμβουλος.

Ο Γιάννης Κουργιανίδης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής δημοτικής παράταξης.

­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε ότι πριν από την κύρια πολιτική ομιλία του κ. Πάρι Κουρτζίδη και το κλείσιμο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του «ΕΛΑ» ζήτησε να μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος ΑΜΕΑ κ. Ιωάννης Κοντογιάννης, ο οποίος κέρδισε το χειροκρότημα όταν επεσήμανε ότι «με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ θα δώσουμε την μάχη το «Α» να σημαίνει στην πράξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ και όχι ΑΤΟΜΟ για τους «ΑΜΕΑ».

­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­

Απόσπασμα από τις ομιλίες (παρουσίασης και κλεισίματος εκδήλωσης) του προέδρου του «ΕΛΑ», Πάρι Κουρτζίδη:

«Σας ευχαριστώ για την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνετε να αναλάβω το τιμόνι και του νέου ισχυρού κοινωνικο-πολιτικού συνασπισμού – «ομπρέλα» που μαζί δημιουργούμε. Να ηγηθώ αυτού του πρωτίστως κοινωνικού αλλά και πολιτικού κόμματος, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, που χρειάζεται επιτακτικά ο ελληνικός λαός. Η Ελλάδα μας. Ο δρόμος του μέλλοντος είναι στα χέρια μας. Είναι στα δικά σας χέρια, κι όλων όσοι θέλουμε όχι μόνο να λεγόμαστε αλλά και να είμαστε πραγματικά υπερήφανοι και ελεύθεροι Έλληνες. Πραγματικά Ελεύθεροι Άνθρωποι.

Είμαστε το Ριζοσπαστικό Κοινωνικό Κέντρο. Ριζοσπαστικό, γιατί θέλουμε να φέρουμε την Ανατροπή. Να αλλάξουμε το ελληνικό κράτος συθέμελα. Και κοινωνικό, γιατί έχουμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Την κοινωνική δικαιοσύνη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την ελευθερία του Τύπου και την απόδοση δικαιοσύνης παντού.

Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να αποδεικνύουν συνέχεια και συνέπεια. Αξιοπιστία. Να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και διορατικότητα. Να λειτουργούν ως φορέας αλλαγών που στόχο έχει να κάνει εφικτό το ευκταίο. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ριζικές, συθέμελες αλλαγές. Το κλειδί της προόδου είναι η λογική. Τα κλειδιά για μια νέα Ελλάδα, είναι η δύναμη του δικαίου. Της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η επένδυση μας στις γυναίκες και στους νέους ανθρώπους. Στην παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, χωρίς βία αλλά με ευγενή άμυλα.

Σύνθημα μας, σε κάθε μία και καθένα δίπλα μας, έχουμε το ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ για να φέρουμε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Θέλουμε, Μπορούμε, Ξέρουμε Πως! Η Ελλάδα να αλλάξει μορφή και ο ελληνικός λαός να αλλάξει μοίρα. Μαζί λοιπόν από σήμερα, αυτή την ιδιαίτερα συμβολική μέρα, ξεκινάμε. Έχω εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις αυτής της κοινωνίας και φυσικά στις δικές σας. Των συνεργατών μου. Και ειλικρινά, είμαι περήφανος για όλες και όλους εσάς. Σας ευχαριστώ και πάλι από τα βάθη της καρδιάς μου, τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά, που δηλώσατε απόψε παρών και που αύριο ξεκινάμε όλοι μαζί να δίνουμε την μάχη μέσα στην κοινωνία μέχρι να κερδίσουμε και να αποδείξουμε ότι είμαστε διαφορετικοί και χρήσιμοι για τον τόπο».

Το συντονισμό της εκδήλωσης και των ομιλιών έκανε ο διευθυντής Βορείου Ελλάδος του «ΕΛΑ» κ. Πέτρος Τσολιάς.

 

Ακολουθούν αναλυτικά (και) οι ομιλίες των συνιδρυτών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και προέδρων πολιτικών κομμάτων, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου κοινωνικο-πολιτικού συνασπισμού:

 

Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Προέδρου «Λιοντάρια-Συνέργεια για την Ελλάδα»

Κυρίες και Κύριοι

Όταν ξεκινούσαμε να δημιουργήσουμε το κόμμα μας, Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα, θυμάμαι που είχα υποσχεθεί σε όλους ότι δεν πρόκειται ποτέ να καταθέσω τα όπλα. Τους επέμενα ότι ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να βρούμε φόρμουλα που μετατρέπει το ανέφικτο σε εφικτό, κάτι θα έχουμε μάθει.

Θυμάμαι που προσπαθούσα να περάσω σε πιτσιρικάδες το μήνυμα ότι οι πεποιθήσεις μας είναι αυτές που μας τονώνουν ψυχικά, που μας δίνουν το κουράγιο να συνεχίσουμε να βαδίζουμε μπροστά και να μετασχηματίζουμε αυτό που φαντάζει ανέφικτο ως εφικτό.

Θυμάμαι που μέσα από ατελείωτες κουβέντες επιδίωκα  να γίνει κατανοητό από όλα μας τα στελέχη ότι η άσβεστη πίστη μας και η όρεξη μας να καταφέρουμε κάτι, μπορούν να γεννήσουν το θαύμα. Ένα πράγμα τους έλεγα ότι είναι βέβαιο. Αν δε ρισκάρουμε να επιτύχουμε κάτι καινούργιο η διαφορετικό, αυτό το κάτι δεν θα γίνει ποτέ.

Θυμάμαι μάλιστα που τόνιζα στα στελέχη του κόμματος πως πολλές φορές βρισκόμαστε με βρικόλακες που ρουφάνε συναισθήματα. Πως αυτοί οι βρικόλακες δεν αντέχουν να κατορθώνουν οι άλλοι κάτι που αυτοί δεν καταφέρνουν. Κι έτσι βάζουν τα δυνατά τους να αποδείξουν πόσο ανέφικτο η παράλογο είναι το εγχείρημα που θέλει κάποιος να πραγματοποιήσει. Τους επεσήμανα πως αυτοί οι βρικόλακες είναι πιο εύκολο να γκρεμίσουν τα όνειρα των άλλων, παρά να δώσουν αγώνα για να επιτύχουν τα δικά τους.

Δικαιώθηκα σε όλα, η ιστορία πλέον καταδεικνύει ότι αυτό που τότε έμοιαζε ανέφικτο σήμερα καταλήγει εφικτό. Όταν πριν πέντε χρόνια μας λέγανε αυτό που πάτε να κάνετε είναι μια ουτοπία, εμείς τους λέγαμε αφήστε μας να ζήσουμε την ουτοπία μας. Αφήστε μας να μη θέλουμε να είμαστε διαχειριστές της ίδιας, προδιαγεγραμμένης πολιτικής, με άλλο όνομα. Αφήστε μας να αποδείξουμε ότι αντιπροσωπεύουμε πράγματι μια άλλη πολιτική, όχι με μια συνθηματολογούσα επαγγελία δίχως επαφή με την πραγματικότητα, μα με ένα εφικτό όραμα. Ένα εφικτό όραμα για μια κοινωνία αλληλοϋποστηριζόμενων πολιτών, με ισχυρούς συνεκτικούς δεσμούς δικαιοσύνης, ισονομίας και ισοπολιτείας, με ευρείς ορίζοντες ελευθερίας και αυτονομίας. Τους λέγαμε αφήστε μας να γεφυρώσουμε το χάσμα που όλο και βαθύτερα χωρίζει την κοινωνία των πολιτών από την Κοινότητα των πολιτικών.

Και να που ήρθε η στιγμή. Σήμερα πλέον καλούμαστε σε μια εφικτή μεγάλη κοινωνική πανστρατιά. Σε μια εφικτή μεγάλη εκστρατεία που ξεκινά 20 Μάη σπίτι, σπίτι. Καλούμαστε σε εφικτό πολιτικό και κοινωνικό αγώνα για την Ελλάδα και την προοπτική της, σε εφικτό αγώνα για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων του λαού και σε αναμέτρηση με τις ευθύνες μας, με τις αρχές μας, με τις ανάγκες του τόπου, με την ίδια την ιστορία μας.

ΘΕΛΟΥΜΕ να κυβερνηθεί η Ελλάδα διαφορετικά. ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κυβερνήσουμε διαφορετικά την Ελλάδα. ΞΕΡΟΥΜΕ το ΠΩΣ θα κυβερνηθεί διαφορετικά η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ» .

 

Κωνσταντίνου Ντάλιου, Προέδρου «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

 

Αγαπητοί φίλοι , συναγωνιστές, συμπατριώτες, λόγοι ανωτέρας  βίας δεν μου επέτρεψαν να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας.

Ως εκπρόσωπος του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, απευθύνω έναν εγκάρδιο χαιρετισμό στον αξιότιμο Πρόεδρο Πάρι Κουρτζίδη και στους αξιότιμους προέδρους και στελέχη όλων των κομμάτων και σε όλους τους παρεβρισκόμενους και σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της αποψινής ειδικής εκδήλωσης.

Είναι γεγονός ότι ζούμε τραγικά γεγονότα. Βιώνουμε την φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση.
Η Χώρα μας βρίσκεται σε διαρκές πένθος με πολλούς νεκρούς συμπολίτες μας ημερησίως και πορευόμαστε σε ένα μακρύ σκοτεινό τούνελ κοινωνικής κρίσης με την ακρίβεια και αισχροκέρδεια, την αποσάθρωση του Ε.Σ.Υ., την άλωση και εκμετάλλευση της υγείας από τους ιδιώτες, με αποτέλεσμα να εμβαθύνεται ακόμη περισσότερο το χάσμα, κοινωνικό, πολιτικό, πνευματικό, οικονομικό και να αποπνέει,  βρώμα και δυσωδία η σχέση των εμπλεκομένων με την κυβέρνηση που λυμαίνεται τον τόπο.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ως πολιτικός συνασπισμός, που δημιουργήθηκε από το ΛΕΥΚΟ και πολλά πολιτικά Κινήματα και κοινωνικές Ενώσεις πολιτών, ανταποκρίνεται στην δυναμική συμμετοχή και ΕΝΩΣΗ όλων των δημοκρατικών δυνάμεων σε έναν αγώνα για την ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που θα διαπνέεται από όραμα και δημιουργικότητα, πίστη, αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια, ώστε να γίνει ο σκοπός του αγώνα μας, σκοπός όλων των Ελλήνων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ έχοντας εθνική συνείδηση διαποτισμένη με το πάθος του αγώνα, στηρίζει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ που θα φωτίζει και θα πάλλεται σαν ζωντανή φλόγα για να διαλύσει την ατμόσφαιρα της σηψαιμίας και της μπόχας μιάς κοινωνίας διαποτισμένης από δηλητήριο, πύον και βαριά ασέλγεια, μιάς κοινωνίας που ανατράφηκε στην διαστροφή.
Ένας αγώνας σθεναρός και έντονος απέναντι στο απολυταρχικό καθεστώς του σήμερα.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ με επικεφαλής τον Πάρι Κουρτζίδη, σε έναν αγώνα για την επιστροφή των Εθνικών μας αξιών που θα τιμά την μνήμη των προγόνων μας.

Οφείλουμε αυτό το χρέος στον εαυτό μας στα παιδιά μας στην πατρίδα μας.
Καλή συνέχεια» .

 

 

­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­