Ήττα σοκ μέσα στο Καραϊσκάκη για τον Ολυμπιακό

2022/05/12 at 5:46 ΠΜ 11/05/2022 NewsDesk NewsRoomΟ Παναθηναϊκός έκανε σπουδαίο διπλό στην έδρα του Ολυμπιακού με σκορ 2-1, για την 8η αγωνιστική των play off της Superleague 1 και βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στην έξοδο στην Ευρώπη.

Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν από νωρίς χάρη σε φοβερό γκολ του Παλάσιος στο 11′ και αύξησαν το προβάδισμά τους με κεφαλιά του Σένκεφελντ μετά από κόρνερ στο 54′, πριν διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Τικίνιο με το… σώμα στο 71′.

Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε έτσι ξανά την ΑΕΚ και τον Άρη και ανέβηκε στο +2 στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πλησιάζοντας πια και τον ΠΑΟΚ στους δύο βαθμούς.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προσπάθησε να “πιέσει” με κάποιες στημένες μπάλες, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πέτυχε πρώτος γκολ μόλις στο 11ο λεπτό του αγώνα.

Στην πρώτη του αντεπίθεση στο ματς, ο Παλάσιος έκανε ωραία ενέργεια στα όρια της περιοχής και βρήκε πεδίο βολής, για να κάνει ένα φοβερό διαγώνιο σουτ και να νικήσει τον Βατσλίκ για το 1-0 στο ματς.

Με την ψυχολογία από το γκολ και το “πάγωμα” των παικτών του Μαρτίνς, οι “πράσινοι” έψαξαν και ένα δεύτερο τέρμα. Στο 15′ όμως ο Παλάσιος σε παρόμοια φάση, είδε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να αποκρούει το σουτ του, ενώ ο Αϊτόρ δέκα λεπτά αργότερα αστόχησε για λίγο, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Άστοχος ήταν και ο Βιγαιφάνιες αμέσως μετά, με τους Πειραιώτες να ανεβάζουν στη συνέχεια την απόδοσή τους και να αλλάζουν την εικόνα του αγώνα, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Ο Γκάρι Ροντρίγκες στο 32′ συνέκλινε και σούταρε από αριστερά, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, όπως συνέβη και σε μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόνι Λόπες στο 38′.

Ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπρινιόλι με σουτ και στο 45′, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού απέκρουσε στη γωνία του και ένα εξαιρετικό πλασέ του Ροντρίγκες από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε έτσι με προβάδισμα του Παναθηναϊκού, ο οποίος βρήκε και ένα δεύτερο γκολ με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Από εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ στο 54′, ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά στην “καρδιά” της άμυνας του Ολυμπιακού και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο ματς.

Το ματς διεκόπη στη συνέχεια και για λίγα λεπτά, λόγω αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τα καπνογόνα, αλλά όταν άρχισε ξανά, οι Πειραιώτες έβαλαν… φωτιά με γκολ. Στο 71ο λεπτό, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ και η μπάλα χτύπησε πάνω στον Τικίνιο και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1 στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε όμως στη συνέχεια να κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από την εστία του και δεν “απειλήθηκε” ουσιαστικά με ισοφάριση, πέρα από ένα μακρινό σουτ του Παπασταθόπουλου στο 90′.

Το 2-1 υπέρ του Τριφυλλιού παρέμεινε έτσι μέχρι τέλους, με τους “πράσινους” να συνεχίζουν το εκπληκτικό αήττητο σερί τους στα play off και να πλησιάζουν στο στόχο της εξόδου στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός αντίθετα, έχει ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, αλλά γνώρισε μία ήττα γοήτρου από τον “αιώνιο” αντίπαλο.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (46’ Σισέ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (79’ Κανέ), Μαντί Καμαρά, Λόπες (79’ Μασούρας), Αγκιμπού Καμαρά (46’ Τικίνιο), Ροντρίγκες (64’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Σάντσες, Κουρμπέλης (78’ Χουάνκαρ), Αλεξανδρόπουλος (46’ Ρούμπεν Πέρεθ), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (63’ Βιτάλ), Ιωαννίδης (23’ Καρλίτος), Αϊτόρ (63’ Χατζηγιοβάνης).

Οι δηλώσεις του Μαρτίνς

«Ήταν παιχνίδι κακής ποιόητας εκ μέρους μας. Το παιχνίδι μας ήταν προβλέψιμο και αργό. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλά δομημένος, είχε αποτελεσματικότητα και ακρίβεια στις πάσες του. Εμείς λίγα πράγματα. Κάναμε μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τον Γκάρι και από εκεί και πέρα πρακτικά τίποτα. Φυσικά και θέλαμε τη νίκη, αλλά δεν παίξαμε καλά και καταλαβαίνω τον θυμό των οπαδών.

Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει το γόητρό μας, δεν μας το αναιρεί αυτή η ήττα. Πήραμε το πρωτάθλημα. Θέλαμε όμως τη νίκη για να την αφιερώσουμε στους οπαδούς μας. Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος».