Με συναυλία Ξαρχάκου γιορτάζει το Κανάλι-1 τα 35 χρόνια του

2022/05/03 at 1:55 ΜΜ 03/05/2022 newsroomΤο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά, το ιστορικό «Κανάλι Ένα 90,4» συμπληρώνει
35 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει με μια μεγαλειώδη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης και μαέστρος ετοίμασε – αποκλειστικά για το Κανάλι Ένα 90,4 – ένα πρόγραμμα με όλα τα αγαπημένα τραγούδια που έχει συνθέσει για το Μεγάλο Λιμάνι στην πολυετή καριέρα του, τα οποία διασκεύασε ειδικά για τη συναυλία με τίτλο «Κάτω στον Πειραιά».

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Ηρώ Σαία και ο Ζαχαρίας Καρούνης

Στη συναυλία συμμετέχουν η Ορχήστρα Εγχόρδων Πειραιά του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου της πόλης και κορυφαίοι μουσικοί

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τρίτη 10 Μαΐου, στις 20.30

Ακολουθεί σύντομο ιστορικό για το Κανάλι Ένα 90,4 και τον ερχομό της «Άνοιξης της Ραδιοφωνίας»

Όλα ξεκίνησαν το 1987, μια χρονιά – ορόσημο για την ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα, καθώς τότε «γεννήθηκαν» τα πρώτα δημοτικά ραδιόφωνα, τα οποία άνοιξαν το δρόμο για την δημιουργία όλων των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών που απολαμβάνουμε μέχρι σήμερα.
Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1986, οι δήμαρχοι της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, Μιλτιάδης Έβερτ, Ανδρέας Ανδριανόπουλος και Σωτήρης Κούβελας αντίστοιχα, κινήθηκαν δυναμικά και αποφάσισαν την ίδρυση των πρώτων δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, αναγκάζοντας τελικά την τότε κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την μη κρατική ραδιοφωνία (νόμος 1730/1987).
Το ιστορικό «Κανάλι Ένα 90,4» ξεκίνησε ανεπίσημα τη λειτουργία του στις 13 Μαΐου εκείνης της χρονιάς, μεταδίδοντας αρχικά από το κτίριο του Δημαρχείου Πειραιά, στην πλατεία Κοραή. Η επίσημη λειτουργία του ωστόσο ξεκίνησε λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 26 Ιουνίου του 1987. Το γεγονός αυτό άνοιξε το δρόμο για την ίδρυση και τη νομιμοποίηση εκατοντάδων ραδιοσταθμών σε ολόκληρη τη χώρα, φέρνοντας την πολυπόθητη «Άνοιξη της Ραδιοφωνίας».
Στο διάβα αυτών των δεκαετιών, το πρωτοπόρο «Κανάλι Ένα 90,4», πάντα με τη βοήθεια του κορυφαίου δυναμικού του και τη στήριξη των δημοτικών Αρχών και των παρατάξεων, είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει στον «αέρα» του κορυφαίες προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού από το χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού, της επιστήμης και του αθλητισμού! Παράλληλα, τα μικρόφωνα του Δημοτικού Ραδιοφώνου ήταν – και είναι – πάντα ανοιχτά στους ακροατές του.
35 χρόνια μετά, το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά – πιο ώριμο και ανανεωμένο – συνεχίζει ακούραστα να προσφέρει στον ακροατή, μέσα από τη συχνότητα 90,4 αλλά και την ιστοσελίδα kanaliena.gr –και σύντομα μέσα από το webtv – έγκυρη ενημέρωση και εξαιρετική ψυχαγωγία, με την πολυφωνία, την πολυμορφία και την αμεσότητα που χαρακτηρίζουν τις εκπομπές του. Και όπως πάντα, το Κανάλι Ένα μεταφέρει τον παλμό της πόλης μας που φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι αλλά και τον κορυφαίο αθλητικό σύλλογο της χώρας!
Το μέλλον ανήκει στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4» και τους ακροατές του!