Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στο Κερατσίνι

2022/07/05 at 8:08 ΠΜ 05/07/2022 newsroomΕνημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σταυρού, για περιστατικό αγνοούμενης 71χρονης αλλοδαπής, η οποία είχε μεταβεί για λήψη θαλασσίου λουτρού, στη θαλάσσια περιοχή δυτικής παραλίας του Σταυρού Θεσσαλονίκης.
Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβη ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε την ανωτέρω χωρίς τις αισθήσεις της, καθώς και το Α/Κ σκάφος ”ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΑ” Ν.Θ. 655, το οποίο ανέσυρε την εν λόγω αλλοδαπή και την μετέφερε στο λιμένα Σταυρού. Στη συνέχεια, η 71χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ”ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύμης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Δ/Ρ πλοίου ”ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ” Ν.Π. 10630, ότι κατά τον κατάπλου του στον λιμένα ν. Σύμης, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από το Λιμεναρχείο Σύμης αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ”, ενώ στη συνέχεια του χορηγήθηκε μεμονωμένος πλους, κενό επιβατών και φορτίου προς το λιμένα ν. Ρόδου.

*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον πλοηγό του Φ/Γ πλοίου ”SAFMARINE NOMAZWE” σημαίας Χονγκ Κονγκ, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του από προβλήτα του Ικονίου, παρουσίασε μηχανική βλάβη, με είκοσι πέντε (25) μέλη πληρώματος.
Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς στο αγκυροβόλιο του Πειραιά, με τη συνδρομή του Ρ/Κ ”ΧΡΗΣΤΟΣ 45” Ν.Π. 12495 και του Ρ/Κ ”ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ NEW GENERATION” Ν.Π. 11876, ενώ από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”SAFMARINE NOMAZWE”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****
Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 και του άρθρου 29 του Ν. 4251/2014.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον επιβατικό λιμένα ν. Κω, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου προερχόμενου από λιμένα ν. Ρόδου, ο 27χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-63χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ – Ο/Γ ”ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ” Ν.Π. 11070 και
-83χρονης, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π – Τ/Ρ ”ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001.