Χαλαρά…προκρίθηκε ο Αρης

2022/07/27 at 11:28 ΜΜ 27/07/2022 newsroomΜε δύο νίκες και συνολικό σκορ 7-2 ο Αρης προκρίθηκε επί της Γκόμελ στον 3ο γύρο του Conference League. 

Εκεί θα συναντήσει όπως όλα δείχνουν την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Βλάνταν Ίβιτς η οποία κέρδισε με 3-0 την Ζίρα εκτός έδρας και αύριο την υποδέχεται στο Ισραήλ.

Δείτε ΕΔΩ το 0-1

Δείτε ΕΔΩ το 1-1

Δείτε ΕΔΩ το 1-2

Με δύο γκολ του Γκρέι ο Άρης επικράτησε με 2-1 στο 2ο παιχνίδι δείχνοντας σοβαρότητα και όρεξη στο παιχνίδι του.

Ίδιο σχήμα, τέσσερις αλλαγές

Ο Χερμάν Μπούργος επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που τον ήθελαν να προχωρά σε αλλαγές καθώς άλλαξε τα πρόσωπα στα αμυντικά άκρα με τους Εμπακατά, Μαζικού και προτίμησε τον Πάπε Σέικ Ντιόπ για παρτενέρ του Σέικ Ντουκουρέ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Ντάνιελ Μαντσίνι αντικατέστησε τον Χουαν Ιτούρμπε στη δεξιά πλευρά στο… σταθερό 4-4-2 με τους Γκρέι, Πάλμα στην κορυφή της επίθεσης και τον Ράφαελ Καμάτσο στην αριστερή πλευρά. Τρεις αλλαγές είχε και το σχήμα (4-2-3-1) της Γκόμελ με μόλις τρεις αλλαγές, σε κάθε γραμμή.

5652224

Ο Γκρέι έχασε το εύκολο
Αν και αναποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια, ο Άρης είχε πολύ καλύτερο τρόπο λειτουργίας σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Γιατί ήταν συμπαγής, είχε λογική στον τρόπο ανάπτυξής του, ξεκάθαρος στην επιθετική λογική του και υποχρέωσε τους Λευκορώσους σε μεγάλο αριθμό λαθών. Έτσι είχε υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας και διαδοχικές επιθέσεις. Αυτό που δεν είχε ήταν η εκτέλεση.

Για παράδειγμα στο 9ο λεπτό ο Άντρει Γκρέι… θα έπρεπε να είχε ευστοχήσει από το ύψος του πέναλτι αλλά αν και ανενόχλητος έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία της Γκόμελ. Κάτι αντίστοιχο ίσχυσε και στο 28’ όπου μετά από σέντρα του Εμπακατά ο Καμάτσο ήταν άστοχος με το κεφάλι από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά και στο 39’ (με προβολή από το ίδιο σημείο) ο Μπριάν Νταμπό.

5651987
5652239

Το «σεντερφορίσιο» γκολ του Γκρέι
Λούις Πάλμα και Ντάνιελ Μαντσίνι έδωσαν κλέψιμο μπάλας και δημιουργία στο παιχνίδι του Άρη για να ακολουθήσει και η προσφορά του Άντρε Γκρέι στο 44’ με την υπέροχη εκτέλεση (στην κλειστή γωνία) έπειτα από όμορφη πάσα – στην πλάτη της άμυνας – στον Τζαμαϊκανό επιθετικό (1-0). Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, μάλλον πλασματικό συγκριτικά με το εύρος (σ. σ. 8) των τελικών προσπαθειών των «κίτρινων» αλλά και της εικόνας της Γκόμελ η οποία απείλησε μόνο στο 10’ με τον Μπάχα μετρώντας αρκετές ημιτελείς προσπάθειες.

Στα μέσα του ημιχρόνου, ο Χερμάν Μπούργος αναγκάστηκε να προχωρήσει και στην πρώτη αλλαγή του καθώς μόλις ο Πάπε Σέικ Ντιόπ αντίκρισε την κίτρινη (17’), πέντε λεπτά αργότερα τον αντικατέστησε ο Νταμπό. Προφανώς αυτή η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα τη διαθεσιμότητα του παίκτη στην επόμενο φάση του Conference.

Η κακή απόφαση του Πάλμα «στέρησε» το 2-0

Για τον ίδιο λόγο, ο Μπούργος άλλαξε και τους δύο πλάγιους μπακ (Εμπακατά, Μαζικού) στις αρχές του δεύτερου μέρους καθώς αμφότεροι αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο. Στο 48’ ο Λούις Πάλμα πέταξε στα σκουπίδια μια ξεκάθαρη ευκαιρία του Άρη για το 2-0 καθώς δεν έδωσε την πάσα στον ολομόναχο Γκρέι για να εκτελέσει σε (σχεδόν) άδεια εστία, πάνω στην προσπάθειά του να τα κάνει όλα μόνος του. Η απόπειρα της Γκόμελ να πάρει μέτρα στο γήπεδο θα μπορούσε να τις κοστίσει πολύ ακριβά αλλά στο 53’ ο Γκρέι σούταρε πάνω σε σώματα, στο 58’ ο Μάρβιν Πίρσμαν έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία και στο 61’ ο Ντάνιελ Μαντσίνι σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι.

5651897
5652116

Ο Κουέστα έκανε την απόκρουση του αγώνα
Ο Άρης συνέχισε να δημιουργεί και να φτιάχνει τελικές προσπάθειες και στο 68’ έχασε τη σπουδαιότερη. Αυτή τη φορά ο Λούις Πάλμα είδε και ολοκλήρωσε μια τρομερή πάσα στον Ράφαελ Καμάτσο ο οποίος απέφυγε με προσποίηση τον τερματοφύλακα της Γκόμελ ή μάλλον έτσι πίστεψε καθώς στο σουτ που επιχείρησε είδε τον Λευκορώσο τερματοφύλακα να διώχνει με το αριστερό χέρι του. Τρία λεπτά αργότερα ο Χουλιάν Κουέστα έκανε την απόκρουση του αγώνα σε μια φάση την οποία έχασε ο επόπτης καθώς ο Μάκας ήταν εκτεθειμένος, εκτέλεσε από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας έδιωξε με το πόδι.

Η Γκόμελ βρήκε την ισοφάριση
Η Γκόμελ ήταν καλύτερη στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα καθώς ήταν δημιουργική αλλά και απειλητική για την εστία του Άρη. Στο 75’ στο ωραίο φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε ο Σέντκο από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι για να ακολουθήσει σημαντική ευκαιρία με τον Καζλούσκι στο 79’ για να φτάσουμε στο 80ο λεπτό όπου καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ των Λευκορώσων με εύστοχη εκτέλεση ο Γκογκολασβίλι.

Ο Γκρέι του έδωσε περισσότερα από μια νίκη
Κι εκεί που φαινόταν ότι ο Άρης θα έχανε πολύτιμους βαθμούς, ήρθε και πάλι ο Άντρε Γκρέι για να αξιοποιήσει την εξαιρετική παράλληλη πάσα του Ιτούρμπε (μετά από όμορφη συνεργασία μεταξύ Νταμπό-Χατζηιωάννου). Ο Τζαμαϊκανός σημάδεψε την αριστερή γωνιά, εκεί έστειλε την μπάλα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Εμπακατά, Ντιόπ, Μαζικού, Ντουκουρέ, Πίρσμαν, Νταμπό (Άρης).

MVP: Ο Άντρε Γκρέι πρόσφερε ένα υπέροχο γκολ, έδωσε ένα ακόμη το οποίο εξασφάλισε το μέγιστο των βαθμών στην ομάδα του και θα μπορούσε να είχε τουλάχιστον ένα ακόμη αλλά και ασίστ.

Στο ύψος τους: Ο Μπριάν Νταμπό έδειξε τρομερή βελτίωση και ο Λούις Πάλμα επιβεβαίωσε ότι διανύει περίοδο φορμαρίσματος.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Η δεξιά πλευρά της άμυνας του Άρη ήταν μονίμως… κενή από την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι ο Μόουζες Οντουμπάτζο.

Η «γκάφα»: Αυτή του Σοκόλ στις αρχές του δεύτερου μέρους αλλά ο Άντρε Γκρέι δεν την αξιοποίησε καθώς σούταρε πάνω σε σώματα.

Το «στραγάλι»: Κακή διαιτησία από τον Νικολάς Λαφόρζ η οποία άφησε με δικαιολογημένα παράπονα τον Άρη. Ο Βέλγος δεν είχε ίδια κριτήρια στις κίτρινες κάρτες και φυσικά δεν υπήρξε καμία παράβαση στο πέναλτι που καταλόγισε υπέρ της Γκόμελ.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης ήταν πιο συμπαγής σαν ομάδα σε σχέση με τον πρώτο αγώνα αλλά αναποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια. Δεν ήταν έξυπνος στη διαχείριση του αγώνα βλέποντας ότι ο Βέλγος διαιτητής του έδινε με ευκολία την κίτρινη κάρτα. Στα τελευταία 15 λεπτά χαλάρωσε αλλά δεν το πλήρωσε.

ΓΚΟΜΕΛ: Καβαλέου, Γιούριλ, Σόκολ, Άφι, Κουσίνσκι, Κόστροφ, Μπάγκα, Αντεολά, Ανουφρίεβ (68′ Κοζλόφσκι), Σέντκο, Μάκας

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά (46′ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (46′ Πίρσμαν), Ντιόπ (21′ Νταμπό), Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Καμάτσο (83′ Ιτούρμπε), Πάλμα (83′ Χατζηιωάννου), Γκρέι

Πηγή: www.gazzetta.gr