Διασώθηκε (για την ώρα) ο πιλότος από τους 4 που ήταν στο ελικόπτερο

2022/07/13 at 6:42 ΜΜ 13/07/2022 newsroomΠυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 που ελάμβανε μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Σάμο κατέπεσε πριν από λίγα λεπτά και συνετρίβη στη θάλασσα  στην περιοχή Άγιος Μηνάς, βόρεια του Παλαιοχωρίου.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi- 8 κατέπεσε και συνετρίβη στη θάλασσα υπό αδιευκρίνιστες -επί του παρόντος- συνθήκες. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι το ελικόπτερο κατέπεσε στη θάλασσα, 300 μέτρα δυτικά από την παραλία της Πλάκας.
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τεσσάρων μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου. Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος είναι τρεις αλλοδαποί, οι χειριστές του ελικοπτέρου και ένας Έλληνας, σύνδεσμος για τη συνεργασία και τη συνεννόηση των πιλότων με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες  Ζωντανός εντοπίστηκε ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου, από ιδιωτικό σκάφος, που έπεσε στη Σάμο ο οποίος διακομίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και ένας ακόμη από πλωτό σκάφος του Λιμενικού.

Το ελικόπτερο Mi 8  μισθώνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής για την ενίσχυση των δυνάμεων αεροπυρόσβεσης. Πρόκειται για ελικόπτερο ρωσικής κατασκευής που χρησιμοποιείται τόσο από τη Ρωσία, όσο και από την Ουκρανία. Δεν είναι ξεκάθαρο αν το τριμελές πλήρωμα  των χειριστών και του ιπτάμενου μηχανικού είναι Ρώσοι ή Ουκρανοί.