Ερώτηση Ζαχαριάδη για το Επιτελικό Κράτος

2022/07/05 at 8:08 ΠΜ 04/07/2022 newsroomEπίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη κατέθεσε ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Ζαχαριάδης με θέμα: «Η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια στην «καρδιά» του Επιτελικού Κράτους, τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης, επιτείνεται και διογκώνεται»

 

Ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει:

 

–          Η «Αριστεία» του «Επιτελικού Κράτους» συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της με νέες τοποθετήσεις, Προϊσταμένων Τμημάτων και  Αναπληρωτών Προϊσταμένων, ακόμα και Βαθμού Β’, στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

 

–          Δεν υπήρξε προηγούμενη Προκήρυξη Πλήρωσης των συγκεκριμένων θέσεων και Κρίσεις του προσωπικού της Γραμματείας για την κάλυψη αυτών.

 

–          Τον Φεβρουάριο του 2021 ο Σύλλογος Εργαζομένων κατήγγειλε, με σχετική του ανακοίνωση, τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού για την τοποθέτηση Τομεαρχών, δηλαδή προϊσταμένων διεύθυνσης, «χωρίς την αυτονόητη τήρηση των κανόνων της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της νομιμότητας και υπό καθεστώς πλήρους θεσμικής παρέκκλισης».

 

–          Μάλιστα αυτές οι τοποθετήσεις δεν αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» και υπογράφηκαν από την Προϊσταμένη της Μονάδας Διοίκησης της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

 

–          Το σύνολο, δε, των τοποθετημένων στις θέσεις ευθύνης διέπεται υπό τη συνήθη πρακτική του πελατειακού κράτους του καθεστώτος ομηρίας, καθώς τελεί υπό την αίρεση της βούλησης του Γενικού Γραμματέα.

 

 

 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 

  1. Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των μονίμων, των αποσπασμένων και των μετακλητών υπαλλήλων, που υπηρετούν αυτήν την στιγμή στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης; Πόσοι από τους αποσπασμένους υπαλλήλους έχουν τοποθετηθεί σε θέση ευθύνης τον Φεβρουάριο του 2021 και το Μάιο του 2022;

 

  1. Πότε επιτέλους θα εκδοθεί η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων ευθύνης, με βάση τις κείμενες διατάξεις, στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης;