Νίκος Ελευθερόγλου: Άλλος για Κρήτη τράβηξε και άλλος για Λισαβόνα…

2022/07/30 at 11:05 ΠΜ 30/07/2022 newsroomΚαθώς βαδίζουμε ολοταχώς στο μήνα της μεγάλης…εξόδου, είναι να απορείς με ορισμένα πράγματα, που συμβαίνουν και μόνο στόχο έχουν τελικά, να αφήνουν υπονοούμενα που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να δηλητηριάζουν την εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος του.

Διότι τα υπονοούμενα, δεν είναι τίποτε άλλο από το βούτυρο στο ψωμί, όσων ξυπνούν και κοιμούνται με σενάρια συνωμοσιολογίας. Εκείνων που πίστευαν ότι μας έχουν βάλει…τσιπάκι με το εμβόλιο για να μας παρακολουθούν και να μας κατευθύνουν και άλλες ιστορίες για αγρίους.

Ας έρθουμε στην πραγματικότητα. Ναι η τεχνολογία έχει αλλάξει. Ναι με τα κινητά που έχουν γίνει προέκταση του εαυτού μας, είναι εύκολο να μας παρακολουθούν.

Ναι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη συναίνεσή μας, έχουμε παραδώσει σημαντικά κομμάτια της ιδιωτικότητάς μας.

Ναι υπάρχουν αλγόριθμοι, που καταγράφουν το πως συμπεριφερόμαστε και προσαρμόζουν από τις πολιτικές μας προτιμήσεις μέχρι τις καταναλωτικές και τις προσωπικές μας προτιμήσεις με τη χρήση που κάνουμε στο διαδίκτυο. Ολα αυτά και πολλά άλλα είναι αλήθεια. Και το χειρότερο έχουν γίνει με τη δική μας συναίνεση.

Αυτός είναι πλέον ο κόσμος που θα κληθούμε να ζήσουμε. Εαν τον αποδεχόμαστε συνεχίζουμε και θωρακίζουμε όσο μπορούμε την ιδιωτικότητά μας, αν όχι γινόμαστε ερημίτες.

Αλλά από τα παραπάνω να πιστεύουμε ότι παρακολουθούν τη θεία μου τη Μαριγώ για να της κλέψουν τη συνταγή για τα…γεμιστά, υπάρχει μια τεράστια απόσταση.

Ας έρθουμε τώρα στην υπόθεση της καταγγελίας που έκανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης για την απόπειρα “ρομποτοποίησης” του κινητού του τηλεφώνου. Μια απόπειρα που ο…γάτος την κατάλαβε και άρχιζε να σκούζει. Και εδώ δικαίως να συμφωνήσω μαζί του. Σε κανέναν δεν θα άρεσε η απόπειρα παραβίασης του κινητού του. Το θέμα και πάλι θα συμφωνήσω μαζί του είναι μεγάλο. Καθώς αφορά, αν και ακόμη δεν ήταν όταν έγινε η απόπειρα, τον πολιτικό αρχηγό ενός κόμματος. Εαν και δεν αποτελεί μοναδικό φαινόμενο, θα συμφωνήσω μαζί του.

Αλλά κύριε Πρόεδρε, είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό το μείζον θέμα για τη δημοκρατία μας, και εσύ να πηγαίνεις περιοδεία στην Κρήτη, αντί να είσαι στην Επιτροπή της Βουλής και να τα κάνεις…κόλαση; Διότι εάν υποψιάζεσαι ότι σε παρακολουθούν Ελληνες και κάποιοι από την ΕΥΠ, όπως υπαινίσσονται τα στελέχη σου, πας εκεί και ζητάς εξηγήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορείς κ. Τσίπρα μου, να ανεβάζεις το θέμα και την ίδια ώρα να είσαι σε διακοπές στη Λισαβόνα. Είσαι εδώ και το κάνεις Κούγκι, εάν πιστεύεις ότι ο εκλεκτός του Μητσοτάκη, παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Έτσι κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί, και δεν κλείνουν ραντεβού με τα…προσεχώς για να μην χάσουν τα μπάνια τους.