Νίκος Ελευθερόγλου: Η ΝΔ …ξέχασε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή;

2022/07/24 at 9:19 ΠΜ 24/07/2022 newsroom48 χρόνια, πέρασαν από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, επιστρέφοντας από το Παρίσι που ζούσε αυτοεξόριστος, έβαζε τις βάσεις για μια νέα Δημοκρατία στην πατρίδα μας. Μια δημοκρατία, που μπορεί να πέρασε από…40 κύματα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά κατάφερε να επιβιώσει και να δημιουργήσει σταθερές στον τόπο και στους πολίτες.

Και όσο και εάν κάποιοι προσπαθούν να φέρουν στα μέτρα τους τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, για να ανακαλύψουν και να προμοτάρουν άλλους ηγέτες, τα μεγέθη πάντα θα δείχνουν το μεγαλείο και τα οράματα ενός παιδιού που από τας Σέρρας “κατέκτησε” όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά πέτυχε να τον βλέπουν ισότιμα όλοι οι μεγάλοι ηγέτες της εποχής του.

Τα ανιστόρητα, και άλλοι μύθοι που προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιοι στη συνέχεια ότι η δημοκρατία, δεν αποκαταστάθηκε το 1974, αλλά το 1981, μόνο θυμηδία προκαλούν και αποτελούν μια δικαιολογία των οπαδών εκείνου που επέστρεψε στην Ελλάδα, αφού πρώτα σιγουρεύτηκε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε δημιουργήσει το ασφαλές περιβάλλον.

Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία, πλέον δεν τιμά την ιστορική αυτή ημέρα, όπως αρμόζει, τόσο στον ιδρυτή της παράταξης, όσο και στον Καραμανλή όλων των Ελλήνων. Κατανοώ ότι οι πυρκαγιές έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον περίεργο, αλλά αποτελεί ιστορική προσβολή όλη η ημέρα, να περιορίζεται στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.

Λυπάμαι ειλικρινά, γιατί αυτή η παράταξη στη διαχρονία της, “ντρέπεται” να προβάλλει τους δικούς της ανθρώπους, που πρόσφεραν στον τόπο και στη δημοκρατία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα, που ξεπερνούσε τα σύνορα της χώρας. Εγκαθίδρυσε μια δημοκρατία, που αν μη τι άλλο άντεξε και αντέχει στο χρόνο, παρά τις προκλήσεις που υπάρχουν. Είναι λυπηρό 48 χρόνια μετά, να μην έχει πραγματοποιήσει η παράταξη που εκείνος δημιούργησε μια σειρά από εκδηλώσεις και ημερίδες που να φωτίσουν το έργο του, για την πατρίδα. Να μιλήσουν για τις κοινωνικές και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις του. Για το όραμα και το έργο του. Φαίνεται πως κάποιοι δεν μπορούν ακόμη και σήμερα να συγχωρέσουν στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ότι ήταν Μεγάλος.

48 χρόνια μετά, η δημοκρατία που έφερε στον τόπο ο Καραμανλής, εξακολουθεί να διακατέχεται από σύνδρομα και κόμπλεξ. Εαν την είχε φέρει κάποιος άλλος σήμερα θα είχαμε αφιερώματα και παράτες. Και καλά τους άλλους μπορώ να τους καταλάβω, τη Νέα Δημοκρατία όχι…

finupenews