Νίκος Ελευθερόγλου: Ποιος θέλει να…ακούσει τον Ανδρουλάκη;

2022/07/27 at 8:40 ΠΜ 27/07/2022 newsroomΕπειδή έχουμε μεγαλώσει και κάποιοι γνωρίζουν την πολιτική ιστορία του τόπου, καλό θα ήταν κάποια στελέχη του (νέου) ΠΑΣΟΚ, να είναι πιο μετρημένοι, όταν αναφέρονται στην καταγγελία που έκανε ο αρχηγός τους, Νίκος Ανδρουλάκης, για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου.
Και το γράφω αυτό διότι άκουσα, τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Μιχάλη Κατρίνη, να λέει μεταξύ άλλων ότι “κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχή των κοριών”.

Για την ιστορία μόνο να αναφέρω ότι πρωτοπόρος υπήρξε επί εποχής ΠΑΣΟΚ, το 1985 ο Θεοφάνης Ντόμπρας. Τα όσα έγιναν εκείνη την περίοδο αποτελούν από τις μελανότερες περιόδους της πολιτικής ιστορίας και ο Ντόμπρας είχε ταυτιστεί με τους…κοριούς και τις παρακολουθήσεις όσο κανείς μέχρι τότε.
Αυτά για να μην προσπαθούν κάποιοι να βγούν από πάνω, προσαρμόζοντας την ιστορία του τόπου με τις επιθυμίες τους.
Ας έρθουμε στο σήμερα. Η υπόθεση των καταγγελιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι σοβαρή, ασχέτως εάν πέτυχαν το στόχο τους ή όχι, αυτοί που ήθελαν να καταγράψουν τα όσα είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο κινητό του.
Το ερώτημα είναι, ποιος είχε να κερδίσει ιδιαίτερα, εκείνη την περίοδο ακούγωντας τον (υποψήφιο τότε) Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Και τι υλικό συνέλλεξε, εάν συνέλλεξε, με στόχο να είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπό πίεση για να επιλέξει προς το που θα πάει την επόμενη των εκλογών ημέρα.
Είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάτι περισσότερο ξέρει και κάτι περισσότερο…υποψιάζεται από τα όσα είπε σε αυτήν την φάση.

Κατά τη γνώμη μου, ήθελε να κόψει τα όσα σχεδιάζονται σε βάρος του. Επέλεξε να κάψει τα…σενάρια τώρα, ώστε να πάψει να είναι όμηρος “αποκαλύψεων” που θα περιορίζανε την ανεξαρτησία των επιλογών του, αλλά και την πορεία του κόμματός του. Η ακόμη χειρότερο. Να τον αναγκάσουν με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.
Σίγουρα η τεχνολογία και το ότι τα κινητά έχουν γίνει απαραίτητο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, έχουν ανοίξει την όρεξη πολλών. Για αυτό και πρέπει σε αυτήν την υπόθεση να πέσει φως. Διότι εάν γυρίσει η πολιτική ζωή στην εποχή του…. Ντόμπρα, τότε ο τόπος θα μπεί σε πικίνδυνα μονοπάτια. Σίγουρα πολλοί θα ήθελαν, ο καθένας για τους δικούς τους λόγους να ακούν τους αρχηγούς και το πολιτικό σύστημα. Τα όσα συνέβησαν στην περίοδο του Κώστα Καραμανλή, είναι ενδεικτικά. Για αυτό και πρέπει να θωρακιστεί η Πολιτεία.
Η περίπτωση Ανδρουλάκη είναι μια καλή ευκαιρία.