Στο Κέντρο Επιχειρήσεων ο Μητσοτάκης

2022/07/23 at 8:37 ΜΜ 23/07/2022 newsroom

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ο πρωθυπουργός πήγε καθώς οι εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών δεν είναι καλές.Το μόνο που χωρίζει το χωριό της Δαδιάς από την φωτιά είναι μια αντιπυρική ζώνη. Υπάρχει σενάριο για προσωρινή εκκένωση του χωριού προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει ληφθεί απόφαση. Οι κάτοικοι του χωριού μόλις αντιλήφθηκαν την φωτιά ξεκίνησαν την τελετή λιτανείας και προσεύχονται να πάνε όλα καλά.

Παρ’ όλες τις ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, επίγειες και εναέριες, που επιχειρούν αδιάκοπα, οι συνεχιζόμενες εναλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων δημιουργούν αναζωπυρώσεις και αυξάνουν τον αριθμό των πύρινων μετώπων που το απόγευμα του Σαββάτου ανέρχονται στα πέντε, σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, τρία μεγάλα και δύο μικρότερα, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ήδη η πυρκαγιά έχει ξεπεράσει το παρατηρητήριο των αρπακτικών και προσεγγίζει τα κτίρια της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ, τον Αρίωνα, τη «Δράση για άγρια ζωή» και άλλες ΜΚΟ και ιδιώτες κτηνιάτρους, οργανώνει αποστολή στην περιοχή για τη δημιουργία σταθμού πρώτων βοηθειών για την άγρια πανίδα.