Στο Παρίσι ο Δένδιας

2022/07/28 at 3:54 ΜΜ 28/07/2022 newsroomO Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022, επίσκεψη στο Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Catherine Colonna.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γαλλίας μετά από τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη Γαλλία, σε συνέχεια των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.

Μετά το πέρας των συνομιλιών μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών και των αντιπροσωπειών τους, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί ώρα Ελλάδος 20:30.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο – υπό το φως και της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο (28 Ιουλίου), στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στη νέα αρχιτεκτονική Ευρωπαϊκής Ασφαλείας και στην κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και στις εξελίξεις σε Λιβύη και περιοχή Σαχέλ.