Συνάντηση Σπυρόπουλου με αγρότες

2022/07/26 at 6:21 ΜΜ 26/07/2022 newsroomΣυνάντηση με αγρότες στο Ποδοχώρι Παγγαίου πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα.

Ο Γραμματέας ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας στις καλλιέργειες, καθώς και για την άμεση ανάγκη αποζημιώσεων. Οι αγρότες του Παγγαίου είδαν τις σοδειές τους να χάνονται ολοκληρωτικά έπειτα από μεγάλη θεομηνία που έπληξε πρόσφατα την περιοχή, με την καταστροφή να αγγίζει 90% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων του δήμου Παγγαίου.

Ο Γραμματέας επισήμανε ότι τα έξοδα των αγροτών έχουν συσσωρευτεί από το τεράστιο κύμα ακρίβειας και το κόστος ενέργειας που πλήττει τους αγρότες. Τόνισε δε ότι μέρος της οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων πρέπει να καταβληθεί ως προκαταβολή για να πάρουν μια οικονομική «ανάσα» οι αγρότες της περιοχής.

Συζήτησαν στη συνέχεια για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος αλλαγής για τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα, το πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος, καθώς και για τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει άμεσα σε κατάθεση Ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό, ώστε να δοθούν απαντήσεις για τις ενέργειες που σκοπεύει να προβεί η Κυβέρνηση για την ενίσχυση των πληγέντων αγροτών, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής αυτών.