Τι έκανε η Σβίγκου στη Θεσσαλονίκη

2022/07/05 at 8:08 ΠΜ 03/07/2022 newsroom

Τη Θεσσαλονίκη  επισκέφθηκε, την Παρασκευή 1η Ιουλίου, η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου.

Στη συνάντηση με τους Κοσμήτορες των Σχολών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, εκπροσώπους των Ενιαίων Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ και του Διεθνούς Πανεπιστημίου,  καθώς και καθηγητές και φοιτητές των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, συζητήθηκε το καταστροφικό για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, νομοσχέδιο Κεραμέως, που βρίσκει απέναντί του σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα. Η Ράνια Σβίγκου εξέφρασε για μια ακόμα φορά την εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθώς και στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον πρόεδρο Αθανάσιο Νικολόπουλο και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης  βρέθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η οποία πλήττεται από την ακρίβεια στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες,  την έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά και η αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την κατάρτιση, την διαρκή επιμόρφωση των αυτοαπασχολούμενων,  και την μαθητεία. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ουσιαστική στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο και τον γραμματέα  του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, Μάκη Μιχαλόπουλο και Γιώργο Σπανούδη, εκφράστηκε η αμέριστη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα αιτήματα των εργαζομένων. Συζητήθηκαν οι δραματικές συνθήκες εργασίας στα εργοτάξια του μετρό, καθώς και η διαρκής συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, ενώ συζητήθηκε και η καθυστέρηση στις εργασίες του έργου και η εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων.

Στις συναντήσεις  με τους φορείς της πόλης συμμετείχαν ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης, και μέλος της ΚΕ, Κ.Αμπατζάς, ο αναπληρωτής Συντονιστής Μ. Οικονόμου, οι βουλευτές της Α’Θεσσαλονίκης,  Χ. Γιαννούλης, Κ. Ζουράρις, Κ. Νοτοπούλου.

Τέλος, η Γραμματέας της ΚΕ. Του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχε  στη διευρυμένη συνεδρίαση της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τη συμμετοχή μελών της Κ.Ε., συντονιστών των Οργανώσεων Μελών και των βουλευτών Γ. Αμανατίδη, Χ. Γιαννούλη, Κ. Ζουράρη, Κ. Νοτοπούλου.  Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν εκτενώς  οι επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στη Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της, καθώς και ο σχεδιασμός του κόμματος την επόμενη περίοδο.