Ενα ήταν αρκετό για το πρώτο τρίποντο του ΠΑΟ

2022/08/21 at 10:17 ΜΜ 21/08/2022 newsroomΧωρίς να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο αλλά έχοντας διάθεση και ενθουσιασμό στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στην πρεμιέρα του στη Super League 1 στο “Απόστολος Νικολαϊδης”.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι στην υπεράσπιση της εστίας. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Μάγκνουσον με τον Σάρλια στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Αϊτόρ, δεξιός ο Παλάσιος και στη κορυφή της επίθεσης ο Σπόραρ.

 

Στο 33′ ο Πούγγουρας πήρε την θέση του τραυματία Μάγκνουσον.

Από την άλλη, ο Ιωνικός του Δημήτρη Σπανού, παρατάχθηκε με τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια. Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Αντούνες οι τρεις στόπερ. Ο Βαλεριάνος αριστερός μπακ-χαφ, ο Μύγας δεξιός. Μάσας, Μεντόσα, Άοσμαν η τριπλέτα στον άξονα του κέντρου. Ιωαννίδης και Μάντζης οι δύο επιθετικοί.

Η κλάση του Σπόραρ και η ψυχραιμία του Αϊτόρ έδωσαν την λύση

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο με τον Ιωνικό, έκανε πολλά και εύκολα λάθη με την μπάλα ενώ το δίδυμο της επίθεσης των φιλοξενούμενων έβαλε δύσκολα στις μεταβάσεις και μάλιστα η ομάδα του Σπανού είχε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Μάντζη στο 22′, με τον Μπρινιόλι να βγαίνει νικητής στο τετ-α-τετ με τον Έλληνα επιθετικό.

 

Το Τριφύλλι είχε την κατοχή της μπάλας, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά όχι και τις σωστές επιλογές στα τελευταία μέτρα για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 32′ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, ο Κουρμπέλης έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Οι ”πράσινοι” είχαν βραχυκυκλώσει, τους έλειπε πολύ ένας παίκτης στον άξονα με ποιοτική δημιουργία, τα άκρα δεν λειτούργησαν καλά αλλά η λύση στο πρόβλημα ήρθε στο φινάλε του ημιχρόνου. Ένα πάτημα της μπάλας του Αϊτόρ στον Σπόραρ, η ντρίμπλα του Σλοβένου στον προσωπικό του αντίπαλο, τον Μύγα, και το πέρασμα της μπάλας από την έξοδο του Χουτεσιώτη, έφεραν το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Η ποιότητα του Σπόραρ ”μίλησε”, καθώς μόνος του έκανε… άνω-κάτω την ανασταλτική λειτουργία του Ιωνικού και ο Αϊτόρ από την άσπρη βούλα δεν λάθεψε. Εκτέλεσε στο κέντρο της εστίας και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Διαχειρίστηκε το σκορ με άνεση και έκανε πρεμιέρα με το δεξί

Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ ο Ιωνικός όσο περνούσε η ώρα έπαιρνε περισσότερα ρίσκα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά με την ευκαιρία του Τσέριν και αυτή του Σπόραρ αλλά στη συνέχεια… έκατσε και δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και παραγωγή φάσεων. Από την άλλη, οι ”πράσινοι” δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα, καθώς επανακτούσαν άμεσα την κατοχή και ο Ιωνικός δεν είχε τις συνεργασίες που θα έπρεπε για να απειλήσει.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε και μια καλή στιγμή με τον Παλάσιος αλλά σε γενικές γραμμές έδειξε να αρκείται με το 1-0, έκανε διαχείρηση του αποτελέσματος και στο φινάλε της βραδιάς έβαλε στο σακούλι τους τρεις βαθμούς με μία ”επαγγελματική” νίκη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

MAN OF THE MATCH: Άνταμ Τσέριν. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Σλοβένο μέσο, ο οποίος είχε μερικές ποιοτικές στιγμές στα τελευταία μέτρα, βοήθησε ανασταλτικά και έδειξε πως αποτελεί κεφάλαιο για τον φετινό Παναθηναϊκό.

 

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αϊτόρ. Πολύ καλός στο πρώτο μέρος, σκόραρε και το πέναλτι της νίκης, έφτιαξε ένα… μισό γκολ για το κεφάλι του Κουρμπέλη. Εξαιρετικός.

Καλό ματς και από τον Αχιλλέα Πούγγουρα που αντικατέστησε τον Μάγκνουσον ενώ ο Σπόραρ έκανε την διαφορά χάρη στην ατομική του ενέργεια που έφερε το πέναλτι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Άοσμαν. Ο Σύριος χαφ που επέστρεψε στον Ιωνικό σαν να μην… έφυγε ποτέ, ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μάντζης θα μπορούσε να γράψει διαφορετικά την ιστορία του αγώνα αλλά στο 22′ βιάστηκε να εκτελέσει στο τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι και έδωσε την δυνατότητα στον Ιταλό κίπερ να αποκρούσει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σιδηρόπουλος ορθά υπέδειξε πέναλτι στην ανατροπή του Σπόραρ από τον Χουτεσιώτη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται και για μια ανατροπή του Βέρμπιτς προς το φινάλε του αγώνα, με τον Σλοβένο να ”γκρεμίζεται” από αμυντικό του Ιωνικού εντός περιοχής.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός, όπως και πέρυσι, ξεκίνησε με το… δεξί το πρωτάθλημα. Το Τριφύλλι χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αϊτόρ νίκησε 1-0 τον Ιωνικό και έβαλε τους πρώτους τρεις βαθμούς στο σακούλι του χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης πάνω στο χορτάρι.

Πηγή: www.gazzetta.gr