2022/08/02 at 7:26 ΜΜ 02/08/2022 newsroomΟι ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κριστιάνο Ρονάλντο και Χάρι Μαγκουάιρ, είναι οι δύο παίκτες που δέχθηκαν τη μεγαλύτερη «κακοποίηση» στο Twitter την περασμένη σεζόν, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (2/8).
Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ποδοσφαιριστών της Premier League έλαβαν υβριστικά μηνύματα πέρσι, με ορισμένους εξ αυτών να δέχονται καθημερινή «κακοποίηση».
Η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε από το «The Alan Turing Institute» και το «Ofcom», χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογία μηχανικής μάθησης, ανέλυσε 2,3 εκατομμύρια μηνύματα που απευθύνθηκαν σε παίκτες της Premier League κατά τους πρώτους πέντε μήνες της σεζόν 2021/22.
Βρήκε 60.000 δημοσιεύσεις που κρίθηκαν καταχρηστικές, με το 68% των παικτών της Premier League να λαμβάνει τουλάχιστον ένα μήνυμα σε εκείνη την περίοδο.
Ένας στους 14 παίκτες λάμβανε υβριστικά tweet κάθε μέρα, σύμφωνα με την έκθεση, με τα μισά από όλα τα υβριστικά μηνύματα να απευθύνονται σε 12 παίκτες, που λάμβαναν κατά μέσο όρο 15 την ημέρα.
Ο Ρονάλντο έλαβε 12.520 υβριστικά tweets, ενώ ο Μαγκουάιρ είχε 8.954 κι ο Μάρκους Ράσφορντ -επίσης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι πρότινος- είχε το τρίτο υψηλότερο σύνολο με 2.557. Συνολικά οκτώ παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίστηκαν στο top 10.
Ο επιθετικός της Τότεναμ Χάρι Κέιν, αρχηγός της Αγγλίας, κι ο Τζακ Γκρίλις της Μάντσεστερ Σίτι, ήταν οι μόνοι ποδοσφαιριστές εκτός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο top 10.
Ως σύλλογος, οι παίκτες της Τότεναμ είχαν με 3,7% ο υψηλότερο ποσοστό των συνολικών υβριστικών tweets! «Αυτά τα σκληρά ευρήματα αποκαλύπτουν τον βαθμό στον οποίο οι ποδοσφαιριστές υφίστανται βίαιες κακοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε ο Δρ Μπέρτι Βίντγκεν, επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης και Επικεφαλής Διαδικτυακής Ασφάλειας στο «The Alan Turing Institute».
«Αν και η αντιμετώπιση της διαδικτυακής κατάχρησης είναι δύσκολη, δεν μπορούμε να την αφήσουμε χωρίς αντιδράσεις. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να σταματήσουν αυτές οι μορφές περιεχομένου, για να διασφαλιστεί ότι οι παίκτες θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να υπόκεινται τη συγκεκριμένη “κακοποίηση”».