Αδελφική ήττα από την Κύπρο για την Εθνική

2022/09/24 at 10:54 ΜΜ 24/09/2022 newsroomΜετά από 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο του Nations League η Ελλάδα ηττήθηκε με 1-0 από την Κύπρο στη Λάρνακα.

Η Κύπρος κέρδισε την Ελλάδα για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι και για πρώτη μετά από 21 χρόνια αφού το 2001 την είχε νικήσει σε φιλικό. Το μοναδικό γκολ για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια πέτυχε ο Τζιώνης στο 18′.

 

Η Ελλάδα ξεκίνησε με διάθεση να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να πάρει από την αρχή τα ηνία του αγώνα.

Μόλις στο 4ο λεπτό η γαλανόλευκη είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά ο Δουβίκας δεν μπόρεσε με κοντινή κεφαλιά να κερδίσει τον Παναγή.
Η ομάδα του Πογέτ έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο τέταρτο, όμως οι γηπεδούχοι άλλαξαν το σκηνικό της αναμέτρησης.

Αρχικά στο 17΄ο Λοΐζου έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Σωτηρίου βρέθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο με το πλασέ του να καταλήγει άουτ.
Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Τζιωνής έκανε αυτό που δεν κατάφερε νωρίτερα ο νεαρός εξτρέμ, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους και την ελληνική άμυνα να βρίσκεται σε τρικυμία.
Η ΄΄γαλανόλευκη” προσπάθησε να απαντήσει άμεσα στο 21΄με τον Πέλκα να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Παναγή, με τον Κύπριο τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ.
Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά και τρία λεπτά αργότερα οι Κύπριοι με φάση καρμπόν του τέρματος που πέτυχαν λίγο έλειψαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, με τον Σωτηρίου να βγαίνει τετ α τετ απέναντι στο Βλαχοδήμο και τον Έλληνα πορτιέρο να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Η Ελλάδα παίζει ξανά την Τρίτη στο “Γεώργιος Καμάρας” με τη Βόρειος Ιρλανδία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Β. Ιρλανδία-Κόσοβο 2-1
Κύπρος-Ελλάδα 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ελλάδα 7-1 12
2. Κόσοβο 6-7 6
3. Β. Ιρλανδία 6-7 5
4. Κύπρος 3-7 5

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΤΡΙΤΗ 27/9
Ελλάδα-Β. Ιρλανδία
Κόσοβο-Κύπρος