Η ΑΕΚ 2-0 τα Γιάννενα

2022/09/04 at 10:31 ΜΜ 04/09/2022 newsroomΜε δύο γκολ… βολίδες των Πινέδα και Άμραμπατ η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι που έδωσε μακριά από το «σπίτι της» καθώς το επόμενο θα είναι στη Νέα Φιλαδέλφεια!

 

Έχοντας αλλάξει το σύστημα της (ξεκίνησε το ματς με τετράδα στην άμυνα) η ΑΕΚ μπήκε με… φόρα στο ματς, φτάνοντας με ευκολία έξω από τα καρέ του ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα, το πρώτο σουτ -από τον Πινέδα- ήρθε πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού. Η φάση του 8′ ήταν αυτή που “ανάγκασε” την Ένωση να προσέξει περισσότερο και την άμυνα της. Ο Ροσέρο πάτησε περιοχή από δεξιά και -όντας αμαρκάριστος- πλάσαρε με το αριστερό, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από τη συμβολή των δοκών.

Επιθετικά, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να μην έκανε πολλά στη συνέχεια, αλλά κατάφερε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τους Πινέδα – Γκατσίνοβιτς – Τσούμπερ και την ανάπτυξη της ΑΕΚ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, όμως, η Ένωση ανέβασε… στροφές, “έκλεισε” του γηπεδούχους στα καρέ τους και έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 35′. Ο Σούλης έβγαλε σε πρώτο χρόνο -με το ένα χέρι- το σουτ του Πινέδα, ενώ στη συνέχεια ο Αραούχο δεν πρόλαβε να κάνει προβολή και να σκοράρει από τη μικρή περιοχή, μετά τη σωτήρια επέμβαση του Παντελάκη.

Το ματς. Πήρε… φωτιά! Στο 38′ ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε στην αντεπίθεση, ο Ροσέρο βγήκε μπροστά στον Στάνκοβιτς, όμως ο Γιόνσον επέστρεψε γρήγορα και έκοψε με καταπληκτικό τάκλιν! Στο ίδιο λεπτό, η ΑΕΚ έφτασε στο 1-0. Ο Γκατσίνοβιτς έστρωσε -άθελα του- την μπάλα στο όριο της μεγάλης περιοχής στον Πινέδα, ο οποίος έκανε το 1-0 με μονοκόμματη σουτάρα!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε καλύτερη εικόνα στην επανάληψη, προσπαθώντας να βγει στην επίθεση (πέρασαν στο ματς και οι Τζήμας και Ριένστρα). Η ΑΕΚ όμως ανέβασε και πάλι την πίεση της, κάτι που περιόρισε ξανά τους φιλοξενούμενους, ενώ προχώρησε και αυτή σε αλλαγές, με τον Ελίασον να κάνει ντεμπούτο (έδειξε μεγάλη διάθεση).

Το ματς κύλησε σε… ρυθμούς ΑΕΚ, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν και δεύτερο γκολ (87′). Μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Μοχαμάντι από τα αριστερά, ο Άμραμπατ (λίγα μετά μετά την είσοδο τους στο ματς οι δυο παίκτες) υποδέχθηκε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και αφού άδειασε τον αντίπαλό του, έκανε το τελικό 2-0 με σουτ από το ύψος του πέναλτι. Ο Μαροκινός στη συνέχεια πήγε στον πάγκο και αγκάλιασε τον Ματίας Αλμέιδα.