Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη ανοίγει τα φτερά της – Οι διακρίσεις για την πόλη διαδέχονται η μία την άλλη

2022/09/26 at 10:07 ΜΜ 26/09/2022 NewsDesk NewsRoom«Η Θεσσαλονίκη ανοίγει τα φτερά της. Η πόλη έχει το ιδανικό σχήμα, το ιδανικό μέγεθος, τους ιδανικούς ανθρώπους, για να πετύχει».

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αφορμή τη σειρά των διακρίσεων που έχει κατακτήσει η πόλη το τελευταίο διάστημα σε ένα ευρύ πεδίο.

Μιλώντας απόψε (26/09) από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγνώριση της Θεσσαλονίκης ως της τρίτης καλύτερης πόλης για τους ψηφιακούς νομάδες από την κορυφαία εταιρεία διαχείρισης εμπορικών ακινήτων Instant Offices.

Επικαλούμενος έρευνα του ΜΙΤ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι υπάρχει η εκτίμηση πως, αν η Ελλάδα κατάφερνε να προσελκύσει 100.000 ψηφιακούς νομάδες σε μία χρονιά και αυτοί παρέμεναν στη χώρα για έξι μήνες, το όφελος θα μπορούσε να φτάσει το 1,6 δις ευρώ ετησίως.

«Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σχεδόν στα έσοδα που αποφέρει μία εβδομάδα παραμονής 2,5 εκατομμυρίων ‘κλασικών’ τουριστών», πρόσθεσε.

«Οι ψηφιακοί νομάδες αναζητούν ζωντανή κοινωνική ζωή, διακριτή πολιτιστική ταυτότητα, ζωντανό κέντρο πόλης, πόλη ανοιχτή, φιλική, φιλόξενη και ανεκτική.

Όλα αυτά η Θεσσαλονίκη τα έχει σε υπερθετικό βαθμό», υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα που προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης στον τομέα των έξυπνων πόλεων και του ψηφιακού μετασχηματισμού, κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα.

Στην κεντρική τοποθέτησή του στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Ζέρβας μίλησε και για σειρά άλλων παγκόσμιων διακρίσεων που έχει κατακτήσει η Θεσσαλονίκη, όπως μεταξύ άλλων η ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της γαστρονομίας και η επιλογή της από την Κομισιόν στις πρώτες κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξάλλου, υπενθύμισε ότι το περιοδικό «TIME» τοποθέτησε τη Θεσσαλονίκη στους 50 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για το 2022.