Ν. Ελευθερόγλου: Κρίνεται μια μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος για τον Μητσοτάκη

2022/09/05 at 7:55 ΠΜ 05/09/2022 newsroom

Από σήμερα η κυβέρνηση μετρά αντίστροφα, για την έκθεση Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά η ΔΕΘ εκτός των άλλων, θα κληθεί να απαντήσει και στα υπαρξιακά προβλήματα της κυβέρνησης. Δηλαδή εάν θα μπορέσει να δώσει την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να κερδίσει όχι απλώς τη …μάχη με την αντιπολίτευση, αλλά τον πόλεμο που θα είναι η εκλογική αναμέτρηση, που όλα δείχνουν ότι θα γίνει το 2023.

Το βέβαιο είναι ότι το…πακέτο της ΔΕΘ θα δείξει εάν η κυβέρνηση μπορεί να κάνει επανεκκίνηση ή όχι. Και κυρίως εάν τα ανακλαστικά της είναι τέτοια που θα μπορούν όχι να κάνουν την κυβέρνηση να επιβιώσει αλλά και τους πολίτες να επιβιώσουν σε έναν χειμώνα, που όλοι σε κάθε τόνο επισημαίνουν ότι θα είναι δύσκολος.

Για αυτό θα πρότεινα προς το Μαξίμου και προς τους…ταμίες της Πολιτείας και αναφέρομαι στους κ.κ. Σταικούρα και Σκυλακάκη, τα όποια μέτρα προτείνουν να είναι κατανοητά στους πολίτες. Θα ήταν ευχής έργο να σταματήσουν την λογική των εθιστικών επιδομάτων, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο. Αλλά εάν συνεχίσουν αυτήν την τακτική καλό θα ήταν να μην αρκεστούν στο να αραδιάσουν το πόσα δισεκατομμύρια θα μοιράσουν για τη στήριξη, αλλά όλα αυτά να περάσουν στην κοινωνία.

Το βέβαιο είναι πως ότι και να προτείνει ο κ. Μητσοτάκης, και ότι και εάν ανακοινώσει στη ΔΕΘ, θα είναι λιγότερα από όσα θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας. Σε αυτό τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν τον πιάνει.

Εκείνο που απλώς υπερτερεί ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι εκείνος μπορεί να τα υλοποιήσει ενώ ο κ. Τσίπρας απλά να τα υποσχεθεί.

Αρα είναι στο δικό του το χέρι να κερδίσει εκτός από τη μάχη των εντυπώσεων και τη μάχη της ουσίας.

Ο πρωθυπουργός είναι βέβαιο ότι κατέχει ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι κάτι σαν ο…θάνατός σου η ζωή μου. Όχι μόνο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που αν χάσει θα μετρά μια ακόμη ήττα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και για τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΝΔ. Γνωρίζοντας την πολιτική του κουλτούρα, μπορώ να εκτιμήσω ότι δεν θα κάτσει να χάσει με κάτω τα χέρια. Για αυτό και όσοι εκτιμούν ότι στη ΔΕΘ, θα κερδηθεί ο …πόλεμος τους προτείνω να κάνουν υπομονή. Καθώς μέχρι τις εκλογές έχουμε πολλές μικρές ή μεγάλες μάχες, αλλά είναι νωρίς να πιστεύουν ότι στη Θεσσαλονίκη θα κριθεί ο εκλογικός πόλεμος…