Ν. Ελευθερόγλου: Την επόμενη 3 Σεπτέμβρη θα την γιορτάσουν με τον Τσίπρα;

2022/09/03 at 10:24 ΠΜ 03/09/2022 newsroom 

Το Ζάππειο έχει τους δικούς του συμβολισμούς. Από την εποχή που ο Αντώνης Σαμαράς υποσχόταν και αυτός με τους δικούς του τρόπους ότι θα …σκίσουμε τα Μνημόνια, μέχρι τα πανηγύρια Τσίπρα- Καμμένου. Για αυτό η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη, να εορτάσει εκεί τα 48 χρόνια της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, μου προκάλεσε αρνητικούς συνειρμούς. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ως λαικό κίνημα και καλό θα ήταν να επέλεγε ένα άλλο σημείο, της Αθήνας, που θα εξέπεμπε άλλους συμβολισμούς και θα το επανάφερε συμβολικά έστω εκεί που “γεννήθηκε”. Αλλά αυτό ίσως ελάχιστη σημασία έχει. Διότι το ουσιαστικό δίλλημα που καλείται η Χαριλάου Τρικούπη, να απαντήσει δεν είναι αυτό. Αλλά το εάν την επόμενη επέτειο γενεθλίων του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, θα την γιορτάσουν από κοινού με τον Αλέξη Τσίπρα. Διότι ως γνωστόν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για καιρό επιχειρούσε να εμφανιστεί όχι μόνο ως…πολιτικός κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ίδιος ως νέος Ανδρέας.

Τα γράφω αυτά διότι κάποιοι εντός του ΠΑΣΟΚ, μέσα στην πρεμούρα τους να επαναφέρουν το θέμα του ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, έχουν ξεχάσει τι σημαίνει…Αριστερά, Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ.

Το τι δηλαδή τους έσερναν τόσα χρόνια και πως …κατάπιαν το ΠΑΣΟΚ, εν μια νυκτί για να γίνουν κυβέρνηση , και στη συνέχεια αξιωματική αντιπολίτευση.

Για αυτό αναρωτιέμαι, εάν τελικά κάποιοι οραματίζονται στην Χαριλάου Τρικούπη, όχι μόνο να συγκυβερνήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να γιορτάσουν και μαζί του, την επόμενη 3η Σεπτέμβρη.

Σίγουρα δεν είμαι και ο αντικειμενικότερος κριτής του ΠΑΣΟΚ. Αλλά εάν το περιβάλλον του κ. Ανδρουλάκη, ή ακόμη και ο ίδιος ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πιστεύει ότι αντίπαλός του είναι η δεξιά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του λέω ότι πλανάται πλάνην οικτράν. Ο πραγματικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ . Αυτός απειλεί να …καταπιεί μια για πάντα το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, και όχι η ΝΔ, με την οποία πάντα θα έχουν ιδεολογικές διαφορές. Για αυτό και αναρωτιέμαι παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα και τις περίεργες συναντιλήψεις όπως έλεγε και ο Ανδρέας, στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δεν καταλαβαίνουν το τι τους έρχεται και συνεχίσουν την ίδια στρατηγική, τότε η 3ης του Σεπτέμβρη δεν θα είναι ημέρα που θα γιορτάζουν την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ, που θα έχει καταπιεί το ΠΑΣΟΚ. Ας το σκεφθούν εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη και ας ξεκαθαρίσουν εγκαίρως μέσα τους, ποιος απειλεί το κόμμα τους και γιατί.

Αυτά και πριν μεθύσουν τον ήλιο, ας… ξεμεθύσουν από όσα πράττουν, από τον ξαφνικό έρωτα με όσους τους λιθοβολούσαν, πολιτικά και όχι μόνο…