Τι ώρα παίζει η Εθνική στην Κύπρο

2022/09/24 at 1:21 ΜΜ 24/09/2022 newsroomΗ Εθνική ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει απόψε το βράδυ (24.09 / 21:45, Novasports Prime, Alpha) την Κύπρο στη Λάρνακα και θέλει να κάνει το 5/5 στα ματς του 2ου ομίλου της League C του Nations League αλλά και να ανέβει στο Fifa Ranking.

Ο αγώνας για την Εθνική Ελλάδας δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, αφού με τέσσερις νίκες σε τέσσερις αγώνες έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδο στη League B του Nations League.

Ωστόσο, η «γαλανόλευκη» καλείται κόντρα στην Κύπρο να δώσει συνέχεια στην αγωνιστική συνέπειά της επί Γκουστάβο Πογέτ και στη συλλογή βαθμών, που σημαίνουν κερδισμένες θέσεις στην παγκόσμια κι ευρωπαϊκή κατάταξη.

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα βρεθούν αντίπαλοι για 29η φορά, αλλά μόλις πέμπτη σε επίσημη διοργάνωση. Οι στενοί δεσμοί των δύο χωρών έφεραν πολλά φιλικά, 23 συνολικά, στα οποία η Ελλάδα έχει 19 νίκες, η Κύπρος τρεις και έξι αγώνες ήταν ισόπαλοι, ενώ στα πέντε επίσημα παιχνίδια η Εθνική Ελλάδας μετράει μόνο νίκες.

Αγωνιστικά, ο Ουρουγουανός εκλέκτορας της Εθνικής δούλεψε αυτή την εβδομάδα στο σχηματισμό 4-2-3-1 και δεν θα έχει στη διάθεση του τους τιμωρημένους, Μάνταλο και Γιακουμάκη.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Αλεξέι Κουλμπάκοφ από την Λευκορωσία. Βοηθοί του 43χρονου ρέφερι είναι οι συμπατριώτες του Ντμίτρι Ζιουκ, Όλεγκ Μασλιάνκο, ενώ 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Ντζμίτρι Ντζμιτριέου.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Κύπρος (Τιμούρ Κετσπάγια): Παναγή, Κορρέα, Γκόγκιτς, Κατελάρης, Ιωάννου, Καστάνος, Κυριάκου, Αρτμάτας, Λοΐζου, Παπούλης, Σωτηρίου.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Κουρμπέλης (Μπουχαλάκης), Πέλκας, Μασούρας, Μπακασέτας, Δουβίκας.

Οι επόμενες αγωνιστικές

5η αγωνιστική – 24 Σεπτεμβρίου

Βόρεια Ιρλανδία-Κόσοβο (19:00)

Κύπρος-Ελλάδα (21:45)

6η αγωνιστική – 27 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία (21:45)

Κόσοβο-Κύπρος (21:45)