Ξέφυγε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος

2022/09/02 at 9:27 ΠΜ 02/09/2022 newsroomΑδιανόητα σχόλια έκανε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, μιλώντας για το θέμα των αμβλώσεων.

Ο μητροπολίτης είπε ότι τάσσεται κατά των αμβλώσεων, ακόμα και όταν υπάρχει βιασμός.

Μάλιστα δε δίστασε να πει ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση. «Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει», είπε, προκαλώντας την οργή των δημοσιογράφων, οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να του εξηγήσουν τι σημαίνει βιασμός.

Συνεχίζοντας το παραλήρημά του ο Μητροπολίτης Δωδώνης ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει σύλληψη όταν υπάρχει βιασμός, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τι ήθελε να πει με την τοποθέτησή του αυτή.

Με αφορμή το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή σε όλους τους ναούς κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα και πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να έχει ζωή».
Ο Κικίλιας

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δεν άφησε ασχολίαστη την αδιανόητη τοποθέτηση ου Μητροπολίτη ότι «μια γυναίκα δεν βιάζεται αν δεν το θέλει» και ότι «δεν μένεις έγκυος από βιασμό» κάνοντας λόγο για ντροπή σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Βασίλης Κικίλιας.