Ν. Ελευθερόγλου: να τον στείλει σπίτι του ο Μητσοτάκης

2022/10/25 at 1:17 ΜΜ 25/10/2022 newsroomΕμείς δικαστήριο δεν είμαστε. Ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε. Αλλά τα όσα αποκαλύπτονται για τον βουλευτή της ΝΔ Α. Πάτση, αποτελούν πολιτικό μονόδρομο, για μια παράταξη που σε θέματα ηθικής δεν πρέπει να παίζει. Στο παρελθόν είχε διαγράψει στελέχη της, ακόμη και όταν διαπίστωνε θέματα ηθικής δυσαρμονίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ίδιο θα πράξει και τώρα. Δεν μπορεί την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, κάποια πολιτικά στελέχη νόμιμα μεν ηθικά όχι να μετέχουν σε εταιρείες που κερδίζουν από τον πόνο των πολιτών. Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τα funds μπορεί να ήταν εγκληματικός αλλά δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για κανένα στέλεχος της κεντροδεξιάς. Ο κ. Πάτσης από την στιγμή που δεν διευκολύνει ο ίδιος το κόμμα του, ζητώντας να διερευνηθούν τα όσα καταγγέλλονται για εκείνον, πρέπει το κόμμα της ΝΔ και ο αρχηγός του να πάρουν αποφάσεις. Διαφορετικά το ηθικό πλεονέκτημα της παράταξης πάει περίπατο.
Και επειδή έχει τον τελευταίο καιρό έχουν μαζευτεί αρκετές γκρίζες ιστορίες καιρός είναι να ληφθούν αποφάσεις. Εαν αφεθεί αυτή η ιστορία ανεξέλεγκτη τότε θα συμπαρασύρει και όλη τη ΝΔ. Καιρός είναι να μπεί στη γαλάζια παράταξη μια κόκκινη γραμμή για τα στελέχη της.
Ο κάθε Πάτσης μπορεί να κάνει τις δουλειές του, αλλά δεν μπορεί να παραμένει βουλευτής της ΝΔ. Τόσο απλά τόσο ξεκάθαρα. Εαν πράγματι βέβαια ισχύουν όσα του καταμαρτυρούν. Αλλά ο χρόνος όσο σέρνεται αυτή η ιστορία μόνο ζημιά κάνει στη ΝΔ. Για αυτό ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να κόψει το γόρδιο δεσμό, χθες όχι απλά σήμερα.