Ν. Ελευθερόγλου: Στον ΣΥΡΙΖΑ σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν;

2022/10/10 at 8:52 ΠΜ 10/10/2022 newsroom

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ

Εδώ και εβδομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ, υποτίθεται ότι θα ανακοίνωνε τα ψηφοδέλτιά του. Οχι με όλα τα ονόματα, αλλά τουλάχιστον το 80%, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να κάνουν μια προεκλογική εκστρατεία της προκοπής. Και αναφέρομαι κυρίως στους νέους υποψηφίους. Αντί για αυτό βλέπουμε το κόμμα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, όχι μόνο να μην ανακοινώνει δημόσια τους υποψηφίους του, αλλά να κινείται με υπόγειες λογικές. Κάποιοι έχουν πάρει τη…βίζα υποψηφιότητας από την Κουμουνδούρου και ήδη δουλεύουν, ενώ κάποιοι άλλοι βράζουν στο ζουμί τους περιμένοντας τις ανακοινώσεις.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αυτής της λογικής και σύντομα θα πράξει το αυτονόητο. Να δώσει δηλαδή στους υποψηφίους του, αν μη τι άλλο να ξεκινήσουν την διαδικασία από την ίδια αφετηρία.

Επειδή όμως έψαξα να δω που έχει κολλήσει το πράγμα, στην Κουμουνδούρου και δεν ανακοινώθηκαν οι λίστες υποψηφίων, έβγαλα ….λαβράκι. Όχι αυτό που τρώνε οι έχοντες και κατέχοντες, εδώ που έχουν φτάσει οι τιμές, αλλά από το άλλο.

Το δημοσιογραφικό. Πηγές μου, με ενημέρωσαν για έναν μεγάλο πόλεμο που μαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τη μάχη των γενεών. Από ότι πληροφορήθηκα οι…σοφοί γέροντες της Κουμουνδούρου, όχι μόνο δεν σκέπτονται να αποσυρθούν όπως τους ζητήθηκε αλλά έχουν στηλώσει τα ποδάρια, στέλνοντας το μήνυμα στον κ. Τσίπρα, ότι δεν σκοπεύουν ούτε να αποχωρήσουν οικειοθελώς από τα ψηφοδέλτια, ούτε να μπουν σε τιμητική αποστρατεία.

Ούτε φυσικά να δεχθούν χωρίς…ζύμωση, τον όποιον θέλει να κατεβάσει στο ψηφοδέλτιο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει ένας υπόγειος πόλεμος με τους “γέροντες” να αντιστέκονται και να στρέφονται κατά κάθε νέας υποψηφιότητας και το προεδρικό περιβάλλον, μη τολμώντας να ανοίξει τα χαρτιά του, να δίνει εγκρίσεις σε υποψηφίους στα κρυφά.

Για αυτό και έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια, σπρώχνοντας την μπάλα όλο και πιο κάτω, ελπίζοντας ότι όταν έρθει η ώρα των ανακοινώσεων, οι εκλεκτοί θα έχουν ήδη κάνει τη δουλειά τους και θα πάρουν αυτοδικαίως θέση στα ψηφοδέλτια, αφού θα έχουν ήδη εκτεθεί.

Αυτό είναι το σχέδιο του Αλέξη που θέλει και δικαίως θα λέγαμε, να παρουσιάσει ένα νέο και ανανεωμένο ψηφοδέλτιο, που θα σβήσει από τους πολίτες τις αναμνήσεις του χθεσινού ΣΥΡΙΖΑ.

Εύκολο; Θα λέγαμε πως όχι. Γιατί οι πληροφορίες μου λένε ότι ήδη οι…παλιοί έχουν πάρει το όπλο τους και έχουν πυκνώσει τις εμφανίσεις τους τόσο στο κόμμα όσο και στα ΜΜΕ. Ο…εμφύλιος όχι μόνο δεν θα τελειώσει, τόσο εύκολα, αλλά θα συνεχιστεί παρά τις προσπάθειες της Κουμουνδούρου να πέσουν οι τόνοι. Το ποιος θα κερδίσει θα φανεί έτσι και αλλιώς την ώρα των ανακοινώσεων και της κάλπης. Εκεί θα φανεί τελικά εάν ισχύει το ότι σκοτώνουν τα (πολιτικά) άλογα όταν γεράσουν…