Video: Η …κατάρα των Σουμάχερ ξανακτύπησε

2022/10/13 at 3:25 ΜΜ 13/10/2022 newsroomhttps://youtu.be/hvzBLSCsnBg

 

Ο Ντέιβιντ Σουμάχερ, ανιψιός του θρυλικού πιλότου της Formula 1 Μίχαελ Σουμάχερ , είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στον πρόσφατου αγώνα DTM (Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού) στο Χόκενχαϊμ.

Ο προτελευταίος αγώνας της σεζόν στο DTM που έγινε το Σάββατο που μας πέρασε (08.10) διεκόπη προσωρινά, μετά τις πολλαπλές συγκρούσεις στον έκτο του γύρο. Το safety car βγήκε εκτός πίστας και ακολούθησε.. ο χαμός.

Τα αγωνιστικά οχήματα των Τόμας Πράινινγκ και Ντέιβιντ Σουμάχερ (γιος του Ραλφ και ανιψιός του Μίχαελ Σουμάχερ) είχαν επαφή πριν την στροφή 8, χτύπησαν με δύναμη στις προστατευτικές μπαριέρες και επέστρεψαν στην πίστα.

Οι οδηγοί που ακολουθούσαν προσπάθησαν να τους αποφύγουν, με την Porsche του Ντένις Όλσεν να χτυπά με σφοδρότητα στον τοίχο. Μάλιστα, ο κινητήρας αποκολλήθηκε, ενώ εκδηλώθηκε και φωτιά.

Το ατύχημα του Ντέιβιντ Σουμάχερ στο 2:12 του video που ακολουθεί

Όλοι οι εμπλεκόμενοι οδηγοί βγήκαν σώοι από τα αυτοκίνητα, μεταφέρθηκαν αρχικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας του Χόκενχαϊμ και στη συνέχεια σε νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο 20χρονος ανιψιός του Μίχαελ Σουμάχερ πήρε αρχικά το “ΟΚ” για εξιτήριο. Παρόλα αυτά, μέσα στην εβδομάδα έκανε κι άλλες εξετάσεις -αφού παραπονέθηκε για πόνους στην πλάτη- που έδειξαν ότι ένας οσφυϊκός σπόνδυλος στην πλάτη του είχε σπάσει.

Ο Ραλφ Σουμάχερ είπε στο περιοδικό Motorsport: «Όταν ο Ντέιβιντ γύρισε σπίτι, παραπονιόταν για πόνους στην πλάτη. Στη συνέχεια αποφασίσαμε να πάμε σε ένα νοσοκομείο στο Σάλτσμπουργκ για να κάνουμε μαγνητική τομογραφία. Αποδείχθηκε ότι έσπασε οσφυϊκός σπόνδυλος. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, αυτό σημαίνει διάλειμμα περίπου έξι εβδομάδων για τον Ντέιβιντ».

Ο ανιψιός του Μίχαελ Σουμάχες δεν θα χρειαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, όμως αναφέρεται από τα ξένα Μέσα.