Αγωνία για τον Πελέ

2022/11/30 at 6:48 ΜΜ 30/11/2022 newsroomΣτο νοσοκομείο εισήχθη εκτάκτως ο Βραζιλιάνος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Πελέ, καθώς παρουσίασε πρήξιμο στο σώμα του και αναμένεται να υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων. Σημειώνεται ότι η είδηση έγινε γνωστή από το ESPN, το οποίο αναφέρει ότι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν», μαζί με τη σύζυγό του Μαρτσία Αοκί, και έναν νοσοκόμο που τον φροντίζει στο σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πελέ έχει υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο, ενώ σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό O’ Globo οι γιατροί έκαναν λόγο για την ύπαρξη οιδήματος και δυσκολίας στην αναπνοή λόγω καρδιακού προβλήματος. Όπως αναφέρεται, διαγνώστηκε σε κατάσταση ψυχικής σύγχυσης ενώ γίνεται λόγος και για πιθανότητα εμφάνισης ηπατικής εγκεφαλοπάθειας.

Ένα άλλο πρόβλημα που αναφέρθηκε από την ομάδα των γιατρών είναι το γεγονός ότι η χημειοθεραπεία που έγινε τους τελευταίους μήνες δεν έδειξε καμία ανταπόκριση στους όγκους που υπάρχουν σε διάφορα όργανα του σώματός του.

Η Μάρσια, η σύζυγος του Πελέ, επιβεβαίωσε τη νοσηλεία αλλά τόνισε ότι αυτή συμβαίνει μόνο για εξετάσεις ρουτίνας και μηνιαίες χημειοθεραπείες.Ο ατζέντης του Πελέ, Τζο Φράγκα, επικοινώνησε επίσης το βράδυ της Τρίτης και είπε ότι δεν ήταν ακόμη ενημερωμένος για την κλινική κατάσταση του Πελέ.