Χωρίς συνταγογράφηση το αντιγριπικό εμβόλιο!

2022/11/17 at 10:16 ΠΜ 17/11/2022 newsroomΣταματά η υποχρεωτική συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, καθώς – όπως εξήγησε – εξαιτίας της υποχρεωτικής συνταγογράφησης πολλοί ήταν αυτοί που δεν προχωρούσαν τελικά σε εμβολιασμό για την γρίπη.

Ο Θάνος Πλεύρης, βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον αντιγριπικό εμβόλιο, λέγοντας πως πλέον θα μπορεί – όποιος θέλει – να το κάνει χωρίς συνταγογράφηση.

Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως πλέον η συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτική και πλέον δεν θα χρειάζεται κάποιος να πάει στο γιατρό για να το κάνει αλλά θα πηγαίνει στο φαρμακείο. Σημειώνεται πως η επίσκεψη στο γιατρό για τη συνταγογράφηση ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που πολλοί δεν έκαναν το εμβόλιο.

«Πλέον έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων. Ενδεχομένως κι από την άλλη εβδομάδα η γενική γραμματέας, κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη που τρέχει το θέμα, θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Θα ανοίξουμε το σύστημα για να γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς συνταγογράφηση» είπε ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε, η υποχρεωτική συνταγογράφηση δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα την καταγραφή χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της γρίπης σε αντίθεση με τις χρονιές που δεν ήταν απαραίτητη η συνταγογράφηση.