Επετειακή Ημερίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΝΑΝΠ στο ΕΒΕΠ 50 χρόνια ΠΣΥΥΕΝ

2022/11/21 at 1:21 ΜΜ 21/11/2022 newsroom

Η διαχρονική συμβολή των υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην ανάπτυξη της Ελληνικής ναυτιλίας είναι το θέμα επετειακής ημερίδας που διοργανώνουν τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΝ, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας. Την επετειακή ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, θα χαιρετήσουν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός ΥΝΑΝΠ Κώστας Κατσαφάδος, καθώς και εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, κοινοβουλευτικών κομμάτων, και άλλων φορέων.
 Ο προεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, βράβευσε την πρόεδρο του ΔΣ του ΠΣΥΥΕΝ, Ζωή Πεντότη και απηύθυνε στην εκδήλωση τον κάτωθι χαιρετισμό:
«Χρόνια πολλά για την ημέρα, την μεγάλη γιορτή της Παναγίας, προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τον σημαίνοντα ρόλο των πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ρόλο καθοριστικό για την ομαλή διεκπεραίωση μιας σειράς διαδικασιών που σχετίζονται με την υποστήριξη της μεγαλύτερης σε δύναμη ναυτιλίας του κόσμου, αλλά και του θαλάσσιου τουρισμού. Η αγαστή συνεργασία του Πολιτικού και Στρατιωτικού προσωπικού του ΥΝΝΠ αποτελεί εχέγγυο, για την ομαλή λειτουργία του υπουργείου, η εκάστοτε ηγεσία του οποίου οφείλει να αφουγκράζεται τις επισημάνσεις του συνδικαλιστικού φορέα του πολιτικού προσωπικού, ώστε να δίνονται λύσεις ικανές να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργεία του ΥΝΝΠ. Το ΥΝΝΠ, παρά το γεγονός ότι υποστηρίζει την ναυτιλία της χώρας, τον θαλάσσιο τουρισμό και τα λιμάνια, έχει “περάσει από σαράντα κύματα” την τελευταία εικοσαετία ως προς την δομή του, αλλά και αυτή καθ’ αυτή την ύπαρξή του ως αυτόνομο υπουργείο, αντιμετωπίζοντας μεταξύ των θεμάτων αιχμής και το θέμα της επαρκούς στελέχωσης των υπηρεσιών για τη διεκπεραίωση ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου. Θα είμαι πάντα υπέρμαχος της επαρκούς στελέχωσης με προσωπικό, κατάλληλα καταρτισμένο, πολιτικό και στρατιωτικό και πάντα στην λογική που ο λαός περιγράφει σοφά με την παροιμία “το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο”. Επειδή το πρόσωπο αυτής της χώρας παγκοσμίως είναι η ναυτιλία της, σας ευχαριστούμε που μας εκπροσωπείτε σε τόσο υψηλό επίπεδο γνώσης και αφοσίωσης.»

image0.jpeg