Ν. Ελευθερόγλου: Η ζαριά των εκλογών

2022/11/10 at 12:13 ΜΜ 10/11/2022 newsroomΟ πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε για άλλη μια φορά επανέλαβε ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας. Τώρα το τέλος είναι Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος κανείς δεν ξέρει. Εγώ θα έλεγα να κρατήσετε για πρώτη φορά στο μυαλό σας τον απρόοπτο παράγοντα να στηθούν κάλπες νωρίτερα. Αυτό που θα κρίνει τα πράγματα είναι πόσο και με ποιους τρόπους τα “συμφέροντα” θα συνεχίσουν τον πόλεμο με το Μαξίμου.

Σήμερα όσοι υποστήριζαν ότι οι …λίστες Πέτσα, καθορίζουν το πολιτικό παιχνίδια και ότι εξαιτίας αυτού είναι ελεγχόμενα τα ΜΜΕ από το Μαξίμου, κατάλαβαν ότι όλα αυτά είναι αστειότητες. Διαχρονικά αυτό που καθόριζε τις σχέσεις του εκάστοτε Μαξίμου με τα ΜΜΕ είναι η σχέση των αφεντικών τους με τα κέντρα εξουσίας. Τα άλλα είναι για αφελής που θεωρούν ότι οι επιχειρηματίες βάζουν πάνω από όλα και όλους την ιδεολογία τους. Δυστυχώς σε αυτήν την πορεία αρκετοί συνάδελφοι εκτέθηκαν και για αυτό εισέπραξαν και εκείνοι το μερίδιο του κατηγορώ του κ. Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός μίλησε για δημοσιογράφους που αλλάζουν γνώμη, ανάλογα με τις…εντολές των “αφεντικών” τους.

Θα έλεγα στον πρωθυπουργό καλώς ήρθε στον πλανήτη γη. Νομίζω ότι τόσο τα βιώματά του από τον πατέρα του, όσο και η μακρά πορεία του πλέον στην πολιτική, θα τον είχαν ήδη προσγειώσει σε αυτό που κάποτε αποκλήθηκε ως διαπλοκή.

Το ερώτημα πλέον είναι εάν ο κ. Μητσοτάκης, μπορεί να πάει το…κάρο μέχρι τον Ιούλιο που λήγει η θητεία του η ρίξει τη ζαριά πριν. Μέσα στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί και με επεισόδια σύγκρουσης στο…περίμενε εάν θα μπορέσει να περάσει τις συμπληγάδες του δύσκολου χειμώνα.

Το παιχνίδι που παίζεται εντός και εκτός Ελλάδας θα αγριέψει και άλλο. Για αυτό εκτίμηση κάνω ότι ίσως ο πρωθυπουργός πρέπει να επαναφέρει ένα παλιό σύνθημα. Αυτό των καθαρών λύσεων. Αφού κατήγγειλε δημόσια τα συμφέροντα, ας απευθυνθεί στο λαό, για να καθαρίσει το σκηνικό. Η μάχη που έχει μπροστά του ήταν που ήταν δύσκολη, θα δυσκολέψει και άλλο.

Εάν θέλει να μην τον πάρει η…μπάλα, έστω και τώρα ας εκμεταλλευτεί την πρωθυπουργική προνομία και να πάει σε εκλογές. Οσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Το σκηνικό που διαμορφώνεται θα τον σύρει σε μια μάχη που η λογική και τα επιχειρήματα, θα σκεπαστούν από τα σκάνδαλα και την σκανδαλολογία.

Η ατμόσφαιρα είναι ήδη…ηλεκτρισμένη, όπως λέει και το τραγουδάκι. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος τις επόμενες μέρες ίσως να είναι η αφετηρία του δρόμου προς τις εκλογές….