Νίκος Ελευθερόγλου: με το…σύστημα Ραχόι δεν κερδίζονται οι εκλογές

2022/11/22 at 9:56 ΠΜ 22/11/2022 newsroom

Δεν ξέρω ειλικρινά, ποιος εγκέφαλος ήξερε την χθεσινή ιστορία με το “ντού” στο σπίτι της συνταξιούχου γυναίκας, και το άφησε να συμβεί με τον τρόπο που έγινε. Δηλαδή με το να σπάνε πόρτες και να εισβάλλουν αξημέρωτα συνοδείας αστυνομικών, για να υλοποιήσουν μια έξωση. Γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ, ότι την ημέρα που η κυβέρνηση κατέθετε έναν προϋπολογισμό, τον πρώτο εκτός μνημονίων και εκτός αυστηρής επιτήρησης, από τους δανειστές, και ήθελε να προβάλει τα θετικά στοιχεία και την επιστροφή στα πλεονάσματα, κάποιοι ήθελαν να παίζει αυτή η εικόνα.

Μια εικόνα που αποτελεί τρόμο για χιλιάδες συμπολίτες μας, που στην πλειοψηφία τους ούτε μπαταχτσήδες ήταν ούτε ήθελαν να κοκκινίσουν τα δάνειά τους. Αλλά είδαν τη ζωή τους να αλλάζει σε μια νύχτα, όταν με τα Μνημόνια έχασαν μισθούς, δώρα και συντάξεις, εξαιτίας των αποφάσεων εκείνης της εποχής. Και το πλήγμα για την κυβέρνηση είναι μεγάλο, όχι μόνο σε επικοινωνιακό, αλλά και ουσιαστικό επίπεδο.

Ειλικρινά θεωρούν στην ΝΔ, ότι το μοντέλο Ραχόι, του πάλαι ποτέ Ισαπανού πρωθυπουργού, που πέρασε στην ιστορία και το πλήρωσε ακριβά πολιτικά, θα μπορέσουν να κερδίσουν εκλογές;

Πιστεύουν ότι η βάση της ΝΔ επικροτεί αυτές τις εικόνες σοκ που πέρασαν από τις οθόνες όλων μας και αποτέλεσαν γροθιά στο στομάχι.

Να είμαστε ξεκάθαροι. Εάν υπάρχουν εντός της Νέας Δημοκρατίας που πιστεύουν ότι από αυτό κερδίζει η παράταξη ας βγουν και ας το πουν δημόσια. Να πουν ότι με το σπάσιμο της πόρτας και με εισβολές στα σπίτια απελπισμένων και φτωχών ανθρώπων χαράσσουν κοινωνική πολιτική, να βγουν δημόσια και να το πουν. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε πρέπει να γίνει Ισπανία του Ραχόι. Ούτε και η ΝΔ είναι σαν το Λαικό Κόμμα του πρώην Ισπανού πρωθυπουργού.

Σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει γιατί υπέκυψε στις μνημονιακές πιέσεις και έδωσε τα δάνεια στα funds. Σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που δεν πήρε καμία πρόνοια, για να μην μπορούν αυτά τα…κοράκια να μην μπορούν να παίρνουν σπίτια. Σίγουρα η προηγούμενη κυβέρνηση ευθύνεται που δεν διατήρησε το νόμο Κατσέλη. Αλλά αυτά κρίθηκαν από τους πολίτες που έστειλαν τον κ. Τσίπρα στον…πάγκο της αντιπολίτευσης και για αυτά.

Εαν όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέμβει προστατεύοντας την πρώτη κατοικία των ευάλωτων συνανθρώπων μας, τότε θα έχουμε δράματα. Και τα δράματα αυτά θα τα πληρώσει η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνησή του.