Νίκος Ελευθερόγλου: ποιον ενισχύει η πόλωση ;

2022/11/11 at 1:31 ΜΜ 11/11/2022 newsroomΚανείς δεν διαφωνεί ότι το θέμα των υποκλοπών είναι ζήτημα δημοκρατίας. Από την άλλη δεν υπάρχει ούτε Έλληνας πολίτης, ούτε ένας πολίτης του δυτικού κόσμου, που δεν κατανοεί ότι η ψηφιακή εποχή έχει φέρει το τέλος της ιδιωτικότητας σε κάθε σημείο της ζωής μας.

Δυστυχώς αυτό είναι ένα γεγονός που μας πονάει ως φιλελεύθερους πολίτες, αλλά μακάρι να μπορούσαν τα κράτη να βάλουν φραγμό στη νέα εποχή και να μας προστατεύσουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Κράτος πρέπει να γίνεται ένα με τους εγκληματίες που …φυτεύουν λογισμικά όπου τους επιτρέπουν οι τεχνολογίες.

Ο ρόλος της Πολιτείας είναι να οχυρώσει τους πολίτες απέναντι σε αυτούς τους εισβολείς. Ως εδώ θέλω να πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι. Αλλά να παραμένει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργός εγκλωβισμένος στις υποκλοπές, την ώρα μάλιστα που και στην εποχή του γίνονταν τα ίδια, δείχνει το που θέλει να πάει το…καράβι της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο στόχος είναι προφανής. Και δεν είναι άλλος από την πόλωση. Μια πόλωση που στόχο δεν έχει τη Νέα Δημοκρατία όσο και αν λένε από την Κουμουνδούρου ότι αυτός είναι ο αντίπαλος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κερδισμένος από το κλίμα αυτό. Βάζει τις διαχωριστικές γραμμές που θέλει και μάλιστα άκοπα. Ο Αλέξης Τσίπρας ηθελημένα ή μη κάνει …χορηγία στον πρωθυπουργό, με την τακτική που έχει επιλέξει. Κάνει την μία πλευρά “μπετόν αρμέ”, και την βοηθάει στη συσπείρωσή της.

Αλλά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αφελής. Ξέρει ότι με αυτήν την τακτική της αντιπολίτευσης των υποκλοπών, κλέβει το ΠΑΣΟΚ. Ηδη το έχει καπελώσει, για τα καλά και είναι αυτός που σηκώνει το λάβαρο, την ώρα που το “θύμα” αυτής της ιστορίας, που δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, όχι μόνο δεν εισπράττει τίποτε, αλλά χάνει κιόλας από αυτήν την αντιπαράθεση.

Ο στόχος του κ. Τσίπρα είναι να λεηλατήσει για άλλη μια φορά την κεντροαριστερά, και να ξεκινήσει την εκλογική μάχη όχι από τα ποσοστά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά από το εκλογικό ποσοστό που συγκέντρωσε στις εκλογές του 2019. Να βάλει δηλαδή φρένο στις διαρροές που κατέγραφε προς το ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι μόνο εκείνος μπορεί να γκρεμίσει το καθεστώς Μητσοτάκη.

Η Χαριλάου Τρικούπη δείχνει ανίκανη να αντισταθεί και να καταγράψει αυτόνομη πορεία σε αυτήν την υπόθεση. Στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται ότι οι πιέσεις που θα δεχτούν δεν θα είναι πλέον στο δεύτερο γύρο αλλά στον πρώτο.

Το ίδιο συμβαίνει και με το κόμμα Βαρουφάκη, που αν και δηλώνει…αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ σε καμία δημοσκόπηση δεν πιάνει το ποσοστό των εκλογών και στις περισσότερες μάλιστα είναι εκτός κοινοβουλίου.

Η τακτική Τσίπρα κτυπάμε τον Μητσοτάκη, δεν έχει στόχο την (κεντρο)δεξιά αλλά τα κόμματα που είναι (κεντρο) αριστερά του. Για αυτό και η πόλωση θα συνεχιστεί…